Guvernul a decis să revină la alegerea președintelui Consiliului Județean prin vot uninominal

luni, 3 iunie 2019

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a anunțat astăzi, în ședința de guvern, că se schimbă din nou modul în care sunt aleși președinții de Consilii Județene. Astfel se revine la votul uninominal, odată cu alegerile locale, și se renunță la votul din consiliu. 

Guvernul a adoptat astăzi o ordonanță de urgență prin care modifică legislația privind modul în care sunt aleși președinții de consilii județene. Viorica Dăncilă a anunțat la începutul ședinței de guvern că actul normativ se află pe ordinea de zi de astăzi, 3 iunie. Actul intitulat “ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ pentru modificarea și completarea Legii nr.115/2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale, a Legii administrației publice locale nr.215/2001 și a Legii nr.393/2004 privind Statutul aleșilor locali” restabilește modalitate anterioară de alegere, la care a renunțat tot PSD, bazându-se pe dominația la nivelul județelor țării.

Viorica Dăncilă a spus că decizia a fost luată pentru că “a înțeles mesajul cetățenilor”:

“Avem în ședința de astăzi un act normativ prin care modificăm modul de alegere a președintelui Consiliului Județean. (…) Vom modifica legislația, astfel încât președintele Consiliului Județean să fie ales din nou prin vot direct de comunitatea locală. “

Premierul a mai subliniat și că nu mai vrea ca președintele de consiliu județean să fie negociat între partide.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe