CONSTANTIN RADULESCU: S-A SEMNAT CONTRACTUL DE EXECUȚIE LUCRĂRI PENTRU DJ 678 A

miercuri, 12 iunie 2019

 

 

Miercuri, 12 iunie 2019, la sediul Consiliului Județean Vâlcea, Președintele Constantin Rădulescu a semnat contractul de achiziție publică de execuție lucrări pentru obiectivul de investiții ”Modernizare DJ 678 A, DN 64 (Tătărani) - Bratia Vale - Cocoru - Dealu Mare – Predești - Corbii din Vale - Popesti - Ginerica – Limita Județ Argeș”, cu o valoare totală de 58.300.512,20 lei (peste 583 miliarde lei vechi) și cu o perioadă de execuție a lucrărilor este de 4 ani.

 

Drumul Județean 678 A pornește din DN 64, din Tătărani, parcurge comunele Mihăești, Galicea, Nicolae Bălcescu şi Milcoiu, unde se intersectează cu DN 7 (E81). Acest drum județean, pe care nu a mai fost turnat covor asfaltic din anul 1972, reprezintă cea mai scurtă cale de acces la Rețeaua transeuropeană de transport TEN-T Core E81 (DN7) Mălureni - Rm. Vâlcea - Câineni a comunităților din zona de centru a județului Vâlcea.

 

Principalele lucrări de modernizare ale acestui drum județean, vor consta în: asfaltarea pe întreaga  lungime de 26,868 km; consolidarea celor 14 poduri de pe traseu, cel mai important fiind cel de la km 2+466, unde drumul traversează râul Olt printr-un pod cu 5 deschideri de câte 50 m, respectiv o lungime totală de 250 m; realizarea frezării straturilor bituminoase,  supralărgiri, acostamente; amenajarea intersecțiilor, acceselor şi trotuarelor; amenajarea a 24 de stații de transport public și alveole; amenajarea a 1500 podețe de acces; amenajarea unor dispozitive de scurgere şi evacuare a apelor pluviale.

 

Beneficiile la care va contribui investiția în modernizarea acestei infrastructuri de transport constau în îmbunătățirea gradului de acces al populației la serviciile de sănătate, sociale și educative; punerea în valoare și creșterea potențialului economic și social al județului Vâlcea; creşterea gradului de siguranță a circulației; reducerea timpului de călătorie atât pentru persoanele care tranzitează zona în scop turistic/afaceri/personal, cât şi pentru transportul de marfă;

 

Compartimentul Comunicare, Relații Publice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe