|luni, august 2, 2021
  • Follow Us!

Avem o dilema: Ne mai da voie Constantin Radulescu sa spunem ca Valcea este cel mai frumos judet din Romania? 

Constantin-RADULESCU

Articol excelent scris de ziaristul Gheorghe Smeoreanu! Felicitari! Inregistrarea marcii VALCEA, CEL MAI FRUMOS JUDET DIN ROMANIA de catre Consiliul Judetean Valcea este laudabila intr-o anumita masura, dar lasa loc si unor interpretari de natura… tehnica. Asadar, noi, ziaristii (sau orice alt om din tara aceasta) mai avem voie sa folosim aceasta sintagma fara acordul scris al detinatorului marcii?! Pe langa comunicatul destul de sec al Consiliului Judetean pe acest subiect – ar fi trebuit ca institutia sa vina cu niste precizari concrete in legatura cu ceea ce isi propune, doreste sa realizeze cu aceasta marca. Este o intrebare de bun simt, iar  reputatul jurnalist Gheorghe Smeoreanu formuleaza la marele fix aceasta dilema:

Tiberiu Pirnau

MĂ SCUZAȚI, DOMNULE CONSTANTIN RĂDULESCU, ÎMI DAȚI VOIE SĂ MAI ZIC O DATĂ VÂLCEA, CEL MAI FRUMOS JUDEȚ DIN ROMÂNIA ?

f_350_200_16777215_00_images_banner1_radulescu_costi_raiul_meu.jpg

Un foarte mare succes a înregistrat presa din Vâlcea prin înregistrarea la OSIM a mărcii Vâlcea, cel mai frumos județ din România.

Președintele Constantin Rădulescu a reușit ceea ce, de pildă, Becali nu a reușit cu Steaua.

Meritul originar este al jurnalistului Liviu Popescu, cel care face cu adevărat presă vâlceană, cum nimeni nu a mai făcut-o până acum. Liviu Popescu scrie despre minunatul județ Vâlcea în modul presei literare, al reportajului. El a folosit expresia Vâlcea, cel mai frumos județ din România până când a devenit loc comun.

Chestiunea cu înregistrarea mărcii mă lasă un pic descumpănit din punct de vedere legislativ. Adică trebuie să folosesc sigla și expresia doar cu acordul Consiliului Județean ? Așa spune legea. Dacă o folosesc de capul meu, sunt bun de plată. Zice la lege.

Acum, nu ar fi o problemă, dar dacă peste ani se schimbă conducerea CJ și îmi cere parale fiindcă am zis că Vâlcea e cel mai frumos județ din România ?

Nici măcar Liviu Popescu nu mai poate scrie asta de capul lui, fără acord scris de la CJ. Dacă o face, e pe riscul său.

Va avea CJ de gând că vândă folosirea mărcii unor firme ? Nu aș crede. Și atunci, cui prodest ?

Cred că marca sau ce o fi ea trebuia lăsată la liber. Să fi spus cât mai mulți, fără nicio constrângere, Vâlcea, cel mai frumos județ din România. Care era problema ?

Părerea mea.

Gheorghe Smeoreanu (criterii.ro)

P.S. Am ilustrat articolul cu chipul președintelui Constantin Rădulescu. Sper că nu e marcă înregistrată.

Leave a Response