|vineri, decembrie 2, 2022
  • Follow Us!

Sparle si soparle, 16.05.2019 

soparla-cu-volanas
  • După lucrări ample de moderinzare și extindere a clădirii Moda Sârguința SCM (Modas) din centrul Râmnicului, imobilul stă aproape… părăsit de peste doi ani de la finalizarea lucrărilor, doar o farmacie la parter stricând „peisajul”. Se pare că un motiv al acestei situații inedite este un litigiu între Moda Sârguința și firma constructoare, valoarea lucrării de modernizare depășind valoarea de 1 milion de euro, o sumă greu de găsit pentru cei de la „Modas”. La începutul anului 2010, Moda Sârguinţa a primit mai multe termene pentru a începe lucrările de demolare parţială a clădirii şi de renovare a imobilului care rămânea după demolare. Însă, cu largul concurs al fostului primar Rădulescu, cei de la Moda Sârguinţa şi-au permis să arunce la coş două decizii ale consiliului local şi să nu dea atunci măcar un strat de var pe faţada clădirii. De fapt, cei de la Moda Sârguinţa au profitat din plin de slăbiciunile fostului edil-șef Romeo Rădulescu şi şi-au permis să calce legile din România şi deciziile consiliului local fără ca să păţească nimic.

 

  • Curtea de Conturi a constatat că Regia de Drumuri și Poduri Vâlcea nu a efectuat la data de 31 decembrie 2017 o analiză a drepturilor de încasat și obligațiilor de plată în relația cu un partener comercial, în evidența contabilă fiind înregistrate, atât creanțe, cât și datorii, fără a fi stinse sau compensate între ele, în sumă totală de circa 2,5 miliarde de lei vechi. S-a mai constatat că în anul 2016 au fost angajate și plătite servicii de asistență juridică externă și reprezentare în instanță, fără aprobarea acționarului unic – Consiliul Județean Vâlcea. Nu au fost respectate prevederile legale referitoare la exercitarea controlului financiar preventiv propriu, la nivelul RAJDP Vâlcea, angajamentele legale nefiind supuse, în toate cazurile, controlului financiar preventiv. Sistemul de control intern a fost proiectat parțial și nu funcționează în conformitate cu prevederile legale.

 

  • Se pare că cel mai „sărac” primar din județul Vâlcea este edilul-șef din Drăgoești, liberalul Gheorghe Melente. Acesta spune în declarația de avere că nu are terenuri și case în Drăgoești, ci doar un amărât de apartament de 45 mp în Râmnicu Vâlcea. „Sărmanul” de Melente nu are bani în conturi, bijuterii, tablouri, însă în 2005 a cumpărat o… Dacia Logan, iar din salarii a încasat într-un an doar suma de 350 milioane de lei vechi.

Leave a Response