Joi, 9 mai, este ultima zi de depunere a candidaturilor pentru șefia Asociației Județene de Fotbal Vâlcea, dar vestea cea mai bună este că, după trei mandate la conducere, controversatul „naș” Constantin Pintilie nu mai candidează. Până miercuri, și-au anunţat candidatura Daniel Demetrescu (actualul secretar general), Adrian Comănescu (arbitru de Liga I), Dan Săraru (fost preşedinte CS Şirineasa și ex-primar) şi Constantin Lazăr (şef Comisia de Disciplină). Dintre toți, Adi Comănescu pare să întrunească condițiile minime profesionale și de moralitate pentru a conduce destinele AJF Vâlcea! Cei 77 membri afiliaţi cu drept de vot la Adunarea Generală a AJF vor vota pe 24 mai 2019 pentru a alege un preşedinte, un vicepreşedinte şi patru membri ai Comitetului Executiv. Scrutinul este secret, iar pentru ca preşedintele sau vicepreşedintele să fie desemnaţi din primul tur este nevoie ca un candidat să întrunească jumătate plus unu din voturile membrilor prezenţi. Dacă nici unul din candidaţi nu acumulează în primul tur jumătate plus unu din sufragii, atunci primii doi cu cele mai multe voturi intră în turul doi al scrutinului.
Averea președintei consiliului de administrație al societății de transport persoane SC ETA SA din Râmnicu Vâlcea, Rodica Mărginean (fost șefă la CAS Vâlcea), cuprinde 5 terenuri amplasate prin județul Vâlcea, două case de locuit (una în Goranu), depozite bancare în sumă de 5,4 miliarde de lei vechi, iar din salarii și alte venituri, Rodica Mărginean a ridicat în anul 2017 sume din pensii (280 milioane de lei vechi) și peste 100 milioane de lei vechi din activități de contabiliate la firme și din asigurări la ING Bank.
Teatrul „Anton Pann” din Vâlcea pare o... instituție blestemată, cel puțin la nivelul unui management stabil. De la plecarea fostului director Adrian Roman, petrecută în urmă cu 1 an, și până astăzi, teatrul este condus de directori interimari. În tot acest timp, Consiliul Județean Vâlcea a organizat mai multe concursuri, dar fie nu câștigat nimeni evaluarea, or nu s-a mai înscris nici un candidat. La fel, s-a întâmplat și luna trecută. Concret, având în vedere faptul că, până la termenul limită de 24 aprilie 2019 nu au fost depuse dosare de concurs şi proiecte de management la Teatrul „Anton Pann”, potrivit prevederilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 189/2008 privind managementul instituţiilor publice de cultură, cu modificările şi completările ulterioare, procedura de concurs se reia în termen de maximum 30 zile.