SCM Râmnicu Vâlcea, campanie impresionantă de achiziții: 6 vedete vin în „Zăvoi” pentru visul Champions League

luni, 20 mai 2019

Mireya Gonzalez, în stânga, e cel mai răsunător transfer al vâlcencelor
Mireya Gonzalez, în stânga, e cel mai răsunător transfer al vâlcencelor

Articol de Marian Ursescu — luni, 20 mai 2019

SCM Râmnicu Vâlcea, campioana din Liga Națională de handbal feminin, va aduce șase jucătoare în această vară: patru internaționale străine și două din România.

Vâlcencele și-au anunțat luni noile transferuri pentru sezonul viitor, nume care au „răsuflat” însă cu mult înainte de terminarea campionatului.

Campioana României a semnat cu șase jucătoare, toate componente ale „naționalelor” țărilor din care provin. Cinci dintre cele șase jucătoare anunțate de clubul oltean vin din Ungaria, acolo unde au jucat în ultimul sezon, și una din Danemarca.

Mireya Gonzalez (27 de ani) - inter dreapta
Cel mai sonor nume este cel al spaniolei Mireya Gonzalez (27 de ani), care a câștigat în 2018 Liga Campionilor cu Gyor și în acest an Cupa EHF cu Siofok. Inter dreapta, componentă a naționalei Spaniei, Mireya a mai jucat în Spania și în Franța în carieră.

Asma Elghaoui (27 de ani) - pivot
Același traseu cu al ibericei l-a avut și pivotul Asma Elghaoui (27 de ani). Jucătoare de origine tunisiană, Asma are și cetățenie maghiară și a trecut și pe la Gyor, Siofok, dar și prin Rusia și Franța. E campioana Africii cu Tunisia în 2014.

Marta Batinovic (29 de ani) - portar
Croata revine în handbal după ce a devenit mamă. A câștigat Liga Campionilor cu Buducnost Podgorica în 2015, fiind colegă cu Cristina Neagu la campioana Muntenegrului. Componentă a „naționalei” Croației, Marta Zderici Batinovici a mai jucat în carieră la Podravka Koprivnica.

Kristina Liscevic (29 de ani)
Centrul „naționalei” Serbiei, Kristina Liscevici e o jucătoare de creație care a jucat în ultimul sezon la Esbjerg, în Danemarca. A pierdut finala Cupei EHF cu Siofok, dar are toate șansele să vină în România din postura de campioană a Danemarcei. A mai jucat în carieră la Metz, dar și în Ungaria și Rusia. Are doar 1,73 metri și e vicecampioană mondială cu naționala Serbiei în 2013.

Mădălina Zamfirescu (24 de ani)
Născută la Rm. Vâlcea, Mădălina nu a apucat să joace până acum pentru echipa orașului său. Va avea ocazia să o facă din sezonul viitor. Centrul „naționalei” României a jucat la HCM Baia Mare, SCM Craiova, Dunărea Brăila, iar în ultimele două sezoane în Ungaria, la DVSC Debrecen.

Ana Maria Savu-Drăguț (29 de ani)
Interul dreapta al „naționalei” României, se întoarce și ea în România după un sezon petrecut la Kisvardai, în Ungaria. În România, Ana a mai jucat la Unirea Slobozia și HC Zalău.

Șase plecări
Vor pleca în schimb, de la Vâlcea, Petra Blazek, Ines Khouildi, Maria Petrovici, Maria Gavrilă, Andreea Pricopi și Natalia Vasileuskaia. Despre primele cinci se zvonește că vor juca toate la Gloria Buzău, în timp ce interul dreapta din Belarus a semnat cu Gloria Bistrița.

Sursa: gsp.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe