Polițiștii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă după moartea tânărului de 22 de ani la fabrica de armament din Băbeni

vineri, 17 mai 2019
Sursă foto: Captură Antena 3

Poliţiştii vâlceni au deschis dosar penal şi fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă după explozia de joi de la Uzina Mecanică din Băbeni, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţiei Judeţean (IPJ) Vâlcea.

Purtătorul de cuvânt al instituţiei, Cătălin Udrea, a precizat că deocamdată fapta nu a fost încadrată cu exactitate, aşteptându-se rezultatul celorlalte anchete, demarate la fabrica de armament de către Inspectoratul Teritorial de Muncă şi Grada de Mediu.

Joi după amiază, o explozie urmată de un incendiu s-a produs la Uzina Mecanică din oraşul Băbeni. Un tânăr de 22 de ani, care lucra la delaborarea unui proiectil, a fost grav rănit şi ulterior a murit.

Uzina Mecanică din Băbeni are două capacităţi de fabricaţie - capacitatea militară de încărcare produse de artilerie şi delaborare muniţie şi execuţie ambalaje de lemn pentru industria militară. Tânărul decedat era angajat în cadrul fabricii pe postul de confecţioner produse pirotehnice, iar în momentul producerii deflagraţiei el ducea în braţe, pentru a fi distrusă, muniţie de fragmentaţie, un tip de armament extrem de periculos şi care a fost interzis de Organizaţia Naţiunilor Unite.

Citiți și Noi detalii legate de explozia de la fabrica de armamant din Băbeni. Un tânăr de 22 de ani a murit, iar mama lui a făcut atac de panică la aflarea veștii

Sursă: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe