|marți, octombrie 4, 2022
  • Follow Us!

Nicolae Sardarescu: Spitalul Orășenesc Horezu va deveni unul dintre cele mai moderne spitale din regiunea Sud-Vest Oltenia! 

Nicolae Sardarescu

Astăzi, 07 Mai 2019, a fost primită Notificarea în vederea semnării contractului de finanțare pentru proiectul cu titlul ”Extinderea, dotarea și modernizarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Orășenesc Horezu, județul Vâlcea”, proiect depus și finanțat în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020.
În data de 14 Mai 2019 va fi semnat Contractul de Finanțare la sediul ADR Sud-Vest Oltenia.
Prin prezentul proiect se propune dezvoltarea serviciilor oferite de Ambulatoriul Integrat al Spitalului Orășenesc Horezu prin achiziționarea unui mamograf cu tomosinteza 3D, a unui computer tomograf, a unui aparat RX grafie și a unui RMN – rezonață magnetică nucleară. Prin proiect vor mai fi achiziționate 20 echipamente tehnologice și 45 elemente de mobilier necesare desfășurării în bune condiții a activității.
Pentru RMN se va realiza o extindere a clădirii Ambulatoriului, cu un parter având un spațiu primire pacienți cu cabină pregătire pacient, zonă de așteptare, cameră de comandă cu pupitru, cameră magnet și cameră tehnică.
Valoarea totală a proiectului este de 10,612,549.73 lei.
După finalizarea implementării acestui proiect Spitalul Orășenesc Horezu va deveni unul dintre cele mai moderne spitale din regiunea Sud-Vest Oltenia, proiectul de mai sus fiind unul de referință pentru ultimii 20 de ani.

Nicolae Sardarescu, primarul orasului Horezu

FB_IMG_1557267394868

Leave a Response