Ipocrizia Olandei corupte: Schengen contra cost portul Constanța!

joi, 9 mai 2019

Ipocrizia Olandei față de România nu are limite. Atitudinea rasistă superioară a Olandei, de țară imperială care a deținut colonii seculare, este jignitoare față de România.

Este interesant cum țări occidentale sub masca corectitudinii politice și a progresismului folosesc de fapt un real imperialism economic și cultural rapace de tipul secolului XIX. În realitate, țările occidentale în spatele discursului antidiscriminatoriu, anticorupție și corect politic practică un imperialism egoist. De fapt pentru multinaționale și puterile occidentale democrația și liberalismul a ajuns un instrument ideologic. Olanda nu vrea ca România să intre în Schengen pentru a nu concura cu interesele sale economice legate de portul Rotterdam. Guvernanții olandezi nu pot să ne spună în față că trebuie să le dăm "șpagă" portul Constanța pentru ca România să intre în Schengen. În 2007 la austrieci a trebuit să le dăm firma Petrom și pădurile ca să accepte să intrăm în U.E., iar acum olandezilor suntem obligați să le dăm pe tavă portul Constanța ca să ne accepte în Schengen, ca să nu facă concurență portului Rotterdam.

© PHOTO: PREȘEDINTELE ROMÂNIEI

Interesul lui Timmermans, România e dispusă să cedeze portul Constanța?

După ultima întâlnire a premierului Dăncilă cu șeful guvernului olandez ipocrizia olandeză a atins o cotă alarmantă. Viorica Dăncilă i-a cerut premierului Olandei să susţină aderarea României la Schengen.Premierul olandez Mark Rutte a afirmat ipocrit că, deşi Olanda nu este de acord în privinţa Schengen, Olanda este de acord în multe alte privinţe, care vizează cooperarea bilaterală şi implicarea celor două state în proiectul european, în contextul deţinerii României a preşedinţiei Consiliului UE din ianuarie 2019. România și-a securizat prin EADS frontierele cheltuind miliarde de euro, dar nu e primită în Schengen ca să nu concureze cu capitalul puterilor occidentale. Mai mult liderii olandezi ne dau lecții de luptă anticorupție în timp ce țara lor se scufundă în cel mai mare scandal de corupție din istorie. Procurorii olandezi au precizat ca au reprosat ING ca a incalcat legislatia olandeză în materie de prevenire a spălării banilor și finanțarea terorismului, „în mod structural si timp de mai multi ani" prin faptul ca nu a impiedicat utilizarea conturilor clientilor sai pentru spalarea banilor intre 2010 si 2016, conform Agerpres.ro.

Portul Constanța, concurență celui de la Rotterdam

Într-un comunicat de presa, procurorii olandezi au subliniat că din suma totala de 775 milioane euro, 675 milioane de euro este considerată o amendă, iar restul 100 milioane de euro este considerat o redresare pentru beneficii obtinute în manieră ilicită. ING Group, instituție financiară internatională globală, care oferă servicii bancare unui număr de peste 34 de milioane de clienți individuali, companii sau instituții din peste 40 de tari. Înființată în 1994, ING Bank Romania este în prezent o bancă universală, oferind produse și servicii tuturor categoriilor de clienți — companii mari si mici, institutii financiare, mici antreprenori si persoane fizice. ING Bank România a raportat în primul semestru un profit brut de 389 milioane lei, mai mare cu 89 milioane lei comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, si un profit net de 345 milioane lei.

Olanda coruptă vrea portul Constanța pentru că în ultimii ani a creat Rotterdamului o concurență aproape letală. Creşterea economică a noilor state membre din Europa are un impact pozitiv asupra porturilor din această regiune. Portul Constanţa din România arată o creştere puternică. Planuri de extindere sunt deja finalizate pentru acest port care ar trebui să primească 255 milioane de tone de mărfuri pe an. Acest port a câştigat prin urmare cel mai mult teren în 2003-2006, prin comparaţie cu Rotterdam. Totuşi, deşi Rotterdam pierde în mod clar teren (şi astfel parte) pe piaţa europeană, prin comparaţie faţă de cinci alte porturi europene, el îşi păstrează în continuare poziţia. În prognoza Institutului de Economie Mondială din Hamburg Strategie 2030 Martime Wirtschaft und Transportlogistiek a transportului de mărfuri din marile porturi europene, Rotterdamul rămâne cel mai mare port al Europei până în 2030. Olanda coruptă a pierdut bătălia morală cu România. Țara lalelelor e un stat corupt care a ajuns să șantajeze România cu Schengen, pentru a le ceda portul Constanța?

Opinia autorului ar putea să nu coincidă neapărat cu cea a redacției.

Ionuț Țene este istoric, publicist și scriitor român.

Sursa: NapocaNews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe