|marți, octombrie 4, 2022
  • Follow Us!

Concert susținut de Corala „Sfântul Ierarh Antim Ivireanul” a Catedralei Arhiepiscopale din Râmnicu-Vâlcea 

dsc_1185

Corala „Sfântul Ierarh Antim Ivireanul” a susținut, duminică, 5 mai, un Concert pascal în Catedrala Sfântul Ierarh Nicolae.

 În prima parte a concertului au fost interpretate cântări din Săptămâna Patimilor: Cu noi este Dumnezeu, Camara Ta, de Nicolae Lungu, Luminânda de la Slujba Patimilor, de Paul Constantinescu, Priviți Golgota, de  F. Schiller, Și era la ora a șasea, G. Mandicevsky, cântări care amintesc de suferințele, răstignirea, moartea și așezarea în mormânt a Mântuitorului Hristos.

Cu troparul Hristos a înviat! a debutat cea de-a doua parte a evenimentului cultural duhovnicesc, fiind prezentate lucrări semnate de compozitori români: Luminânda de la Slujba Învierii, de N. Lungu, Concertul nr 2. Înnoiește-te Noule Ierusalime, de G. Musicescu, Axion la Sfintele Paști, de G. Musicescu și Ziua Învierii, de I.D.Chirescu.

La final, părintele consilier Ștefan Zară a transmis cuvântul de binecuvântare al Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, mesaj ce a evidențiat activitatea misionară și culturală a Coralei „Sfântul Ierarh Antim Ivireanul” care, „prin complexitatea repertoriului abordat, disciplina de ansamblu, virtuozitate și nivelul interpretativ ridicat, s-a impus nu doar în plan local, ci și național și internațional”.

Înaltpreasfinția Sa a subliniat totodată că „prin cuvântul dumnezeiesc pus pe note ne-am înălțat și noi sufletul către Ierusalimul ceresc, unde L-am întâlnit pe Hristos Cel Înviat, Care pururi ne îndeamnă să ne înnoim Ierusalimul inimii noastre”.

Leave a Response