CARMEN AVRAM, la Valcea: Țara noastra este casa noastra și trebuie sa avem grijă de ea în fiecare zi, cu patriotism, cu credința și cu iubire de semeni

sâmbătă, 4 mai 2019

Mereu revin cu drag și bucurie acasă, în localitatea Costești, județul Vâlcea. Spun acasă pentru că și aici e casa mea. Tatăl meu s-a născut și s-a făcut om mare la Goranu, crescut într-o familie în care respectul față de celălalt, credința în Dumnezeu și munca din zori și până seara au fost literă de lege. Tot din această zonă se trage și soțul meu, așa că aceste meleaguri au o semnificație aparte pentru mine.

Am fost foarte emoționată să asist, în Sfânta Sărbătoare a Izvorului Tămăduirii, la slujba prin care bătrânii satului au sărbătorit 50 de ani de căsnicie. Văzând iubirea și devotamentul din ochii acelor oameni, m-am gândit cu drag la părinții mei care, dacă nu s-ar fi stins, ar fi împlinit 54 de ani de când și-au unit destinele.

Am asistat și la ceremonia de inaugurare a școlii din Costești, unde mai mult de 100 de elevi vor avea în sfârșit ocazia să învețe carte în condiții moderne, aproape de casă. Școala a fost renovată de la zero și adusă la standarde europene cu bani proveniți din programul PNDL II, o linie de finanțare guvernamentală foarte ușor de accesat și cu rezultate consistente în toată România.

Timpul petrecut acasă mi-a întărit convingerea că România se schimbă de la rădăcini, pornind de la familie, tradiții, de la comunitate și de la credință. Nu transplantând modele prefabricate, nu aruncând vorbe goale de conținut. Țara noastră este casa noastră și trebuie să avem grijă de ea în fiecare zi, cu patriotism, cu credință și cu iubire de semeni.

Carmen Avram, candidat PSD la alegerile europarlamentare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe