Călin Popescu Tăriceanu: Cer electoratului să boicoteze acest referendum!

miercuri, 22 mai 2019

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, marţi, că solicită electoratului să boicoteze referenumul iniţiat de preşedintele Klaus Iohannis, care nu este altceva decât un mijloc de a aduce mai mulţi oameni la urne şi de a favoriza PNL.

”Comisia Europeană şi Comisia de la Veneţia, atât de des invocate, au spus că nu este corect să se organizeze o altă manifetare electorală în ziua alegerilor pentru Parlamentul European. Aţi văzut cumva vreun oficial european, pe domnul Timmermans sau pe Junker, să spună un singur cuvânt despre acest referendum? Eu profit de ocazie să mă adresez electoraului din România să-i cer să boicoteze acest referendum pentru că el nu este un instrument de măsurare a popularităţii peşedintelui. Trebuie să mergem la alegerile pentru PE să dăm o opţiune pentru cei care pot să reprezinte cât mai bine România”, a declarat, marţi seară, la Antena 3, Călin Popescu Tăriceanu.

Aceasta a spus că şi-ar dori ca după alegeri, toţi europarlamentarii care merg la Bruxelles ”să reprezinte împreună România, toţi parlamentarii, o voce puternică, capabilă să reprezinte interesele României”.

Tăriceanu a afirmat că ”aceste alegeri sunt mai importante decât cele din trecut”, miza fiind mai mare.

”Miza este mai mare, se încearcă obţinerea unei mai mari participări la vot prin organizarea referendumului. Preşedintele încearcă să-şi favorizeze partidul, crezând că, dacă va fi o rată mai mare de participare, va obţine un scor mai mare, în speranţa – aşa cum am văzut în ultima vreme – ca rezultatul alegerilor, presupus unul defavorabil pentru coaliţia la guvernare şi favorabil pentru PNL, să creeze premiza unei răsturnări a Guvernului şi eventual aducerea unei formule de guvernare cum a mai fost în 2016 cu rezultatele catastrofale pe care le cunoaştem, dar care să-i paveze drumul actualului preşedinte pentru câştigarea alegerilor de la toamnă”, a mai declarat Tăriceanu.

Preşedintele Klaus Iohannis a decarat, marţi, la Craiova, că referendumul din 26 mai este ”cel mai important lucru”, fiind capabil să redea România românilor. Şeful statului susţine că referendumul se axează pe două lucruri fundamentale: justiţie dreaptă şi lupta anticorupţie. ”Acest referendum oferă ştampila românilor să spună clar PSD-ului că aşa nu se mai poate continua”, a afirmat şeful statului, potrivit căruia ”Da” la referendum înseamnă ”Da, PSD acasă”.

Referendumul iniţiat de preşedintele Klaus Iohannis are loc în 26 mai, odată cu alegerile pentru Parlamentul European.

Cetăţenii sunt chemaţi să se pronunţe prin DA sau NU cu privire la următoarele întrebări:

1. „Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?”
2. „Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?”

Sursa: stiripesurse.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe