Poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale Argeş, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunaluul Argeş, au facut, joi, 42 de percheziţii domiciliare în judeţele Argeş, Ilfov, Vâlcea şi în municipiul Bucureşti, la persoane suspectate proxenetism şi spălare de bani. Suspecţii ar fi determinat 21 de femei să se prostitueze, pentru a obţine bani, cu care au cumpărat maşini de lux.

Potrivit Poliţiei Judeţene Argeş, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Argeş, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, împreună cu poliţişti din cadrul D.G.P.M.B., I.P.J. Ilfov şi Vâlcea, cu sprijinul luptătorilor din Serviciilor pentru Arţiuni Speciale Argeş, Vâlcea, Dâmboviţa şi S.I.A.S. Bucureşti, fac 42 de percheziţii domiciliare, în judeţele Argeş, Vâlcea, Ilfov şi în municipiul Bucureşti, la locuinţele a 18 persoane bănuite de săvârşirea de proxenetism şi spălare de bani.

 

Din cercetări, poliţiştii au stabilit că, din 2014 până în prezent, suspecţii ar fi determinat 21 de femei, cu vârste cuprinse între 19 şi 41 de ani, să practice prostituţia, cu scopul de a dobândi foloase patrimoniale. Ulterior, din veniturile obţinute ilicit, aceştia ar fi achiziţionat bunuri imobile şi autoturisme de lux.

31 persoane au fost duse la sediul poliţiei pentru audieri.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale şi al Unităţii Centrale de Analiza Informaţiilor, ambele din cadrul I.G.P.R.