Un escroc din Slatina a păcălit doi vâlceni care i-au dat 2.400 de lei în schimbul unor chei de maşină

duminică, 7 aprilie 2019

Poliţiştii din Vâlcea au identificat un bărbat din Slatina care a înşelat două persoane din zone diferite ale judeţului cu suma totală de 2.400 de lei. ŞTIRI PE

Poliţiştii din Vâlcea au reuşit să identifice un bărbat de 61 de ani din municipiul Slatina bănuit de comiterea a două fapte de înşelăciune, pe raza oraşelor Brezoi şi Horezu. Prima înşelăciune a fost comisă pe Valea Oltului, în zona de nord a judeţului joi, 4 aprilie, iar a doua zi în partea de vest a oraşului Vâlcea.  „La data de 5 aprilie, poliţiştii au fost sesizaţi de o persoană din Slătioara, cu privire la faptul că, în aceeaşi zi, în timp ce se afla pe raza oraşului Horezu a fost abordat de un bărbat. S-au împrietenit şi cel din urmă l-a determinat să-i dea de bună voie suma de 2.000 de lei, în schimbul căreia a primit o cheie, ce părea a fi de la contactul unui autoturism.  Apoi sub pretextul că merge să-şi caute soţia, bărbatul de 61 de ani i-a solicitat vâlceanului să aştepte lângă un autoturism pe care l-a indicat ca fiind proprietatea sa, ce se afla parcat în zonă, asigurându-l că la întoarcere o să-i restituie suma de bani, lucru care nu s-a întâmplat.

În urma coroborării datelor obţinute de la poliţiştii din Brezoi care, în data de 04 aprilie, au înregistrat o faptă cu acelaşi mod de operare, unde prejudiciul a fost de 400 de lei, s-a stabilit autoturismul cu care bărbatul de 61 de ani, s-ar deplasa”, au explicat reprezentanţii Poliţiei Vâlcea. Poliţiştii au pornit în căutarea autoturismului în cauză. Acesta a fost descoperit de către poliţiştii din  Drăgăşani. „Bărbatul din maşină corespundea cu semnalmentele persoanei bănuite de comiterea faptelor”, au mai precizat poliţiştii vâlceni. Surse din anchetă ne-au dezvăluit faptul că bărbatul pretindea că are nevoie de mărunţiş şi nu deţime decât bancnote mari, pe care nu le avea asupra lui, pretinzând că sunt la soţie care încearcă şi ea să schimbe banii. Vârsta şi modul în care se exprima i-au fost de mare ajutor, mai cred anchetatorii. Aşa că le spunea victimelor că va lua banii de la soţie şi se va întoarce să facă schimbul. Numai că, ulterior, oamenii păcăliţi au realizat că respectiva cheie de maşină lăsată drept gaj nu era decât un obiect lipsit de utilitate.  Slătineanul a luat banii şi nu s-a mai întors. Poliţiştii din Brezoi au fost cei care au reuşit să descopere, pe baza unor imagini surprinse de camerele de luat vederi, faptul că olteanul avea o maşină cu care se deplasa, dar care nu era parcată în zona în care acţiona, ci un pic mai departe.

Maşina a fost dată în urmărire abia a doua zi, când Poliţia Vâlcea a intrat în alertă după a doua sesizare, cu acelaşi mod de operare, din Horezu. A fost prins în aceeaşi zi, în timp ce se îndrepta spre casă, în trafic, la Drăgăşani.     Prejudiciul a fost recuperat în totalitate. S-a întocmit un dosar penal pentru înşelăciune, iar poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale, fiindcă există bănuieli că a mai păcălit în acelaşi mod şi alte persoane.

Citeste mai mult: adev.ro/ppjlk9

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe