PELERINAJUL DE FLORII LA ARHIEPISCOPIA RAMNICULUI

sâmbătă, 13 aprilie 2019

Pelerinajul de Florii

Credincioșii vâlceni sunt invitați în zilele de sâmbătă, 20 aprilie, și duminică, 21 aprilie, la pelerinajele de Florii pe care Arhiepiscopia Râmnicului le organizează.

Astfel, clericii și credincioșii de la parohiile Protopopiatului Râmnicu-Vâlcea și Protopopiatului Călimănești vor participa sâmbătă, 20 aprilie, în ajunul praznicului Intrării Domnului în Ierusalim, la pelerinajul care va avea loc în municipiul Râmnicu-Vâlcea. Procesiunea va începe de la Biserica Înălțarea Domnului – Ostroveni (ora 17:00), după săvârșirea slujbei Vecerniei (ora 15:00) și a binecuvântării ramurilor de salcie de către Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, care vor fi împărțite pelerinilor. De la această biserică, procesiunea se va desfășura pe următorul traseu: bd. Tineretului – str. Luceafărului –str. Dacia (cu oprire la Biserica Sfântul Ioan Botezătorul) – bd. Calea lui Traian (cu oprire la Biserica Sfânta Cuvioasă Parascheva și Biserica Toți Sfinții) – Aleea Castanilor – str. Carol I – Catedrala Arhiepiscopală Sfântul Ierarh Nicolae din Râmnicu-Vâlcea.

În Protopopiatul Drăgășani, clericii și credincioșii sunt așteptați în dimineața zilei de sâmbătă, 20 aprilie, la Pelerinajul de Florii, care va începe de la ora 10:30, de la biserica Parohiei Sfântul Gheorghe – Izvoranu din municipiul Drăgășani. Procesiunea este precedată de săvârșirea Sfintei Liturghii (ora 9:00), precum și de rânduiala binecuvântării ramurilor de salcie de către Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, pe care preoții și organizatorii le vor împărți pelerinilor. Procesiunea se va desfășura spre Biserica Adormirea Maicii Domnului, pe următorul traseu: str. Trandafirilor – str. Tudor Vladimirescu – str. Decebal – Piața Pandurilor (Primăria Municipiului Drăgășani) – str. Traian – str. Profesor Nicoliță Sanda – str. Bisericii.

În Protopopiatul Horezu, clericii și credincioșii vor participa la Pelerinajul de Florii care va avea loc duminică, 21 aprilie, ora 12:00, de la biserica Parohiei Târg Horezu, cu hramul Nașterea Maicii Domnului din municipiul Horezu. Pelerinajul este precedat de săvârșirea Sfintei Liturghii (ora 10:00). După rostirea rugăciunii de binecuvântare a ramurilor de salcie de către Chiriarhul Râmnicului și împărțirea lor pelerinilor, procesiunea se va desfășura pe următorul itinerariu: Sfânta Cruce așezată în fața Primăriei orașului Horezu – statuia Sfântului Voievod Martir Constantin Brâncoveanu (amplasată în fața Liceului Constantin Brâncoveanu) – Biserica Intrarea în biserică a Maicii Domnului.

La finalul fiecărei procesiuni, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Varsanufie va săvârși rânduiala sfințirii icoanelor praznicului Intrării Domnului în Ierusalim, prin stropire cu apă sfințită, și va rosti rugăciunea de binecuvântare a pelerinilor, urmată de cuvântul de învățătură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe