|miercuri, august 4, 2021
  • Follow Us!

Ministrul Bogdan Matei: A fost votat in Senat proiectul de Lege privind modificarea și completarea Legii educației fizice și sportului 

55892544_805219693189131_4734857455614296064_n

 

Astăzi în plenul Senatului, am prezentat proiectul de Lege privind modificarea și completarea Legii educației fizice și sportului nr. 69/2000.
Proiectul a fost aprobat cu o majoritate de 70 de voturi și trece mai departe în Camera Deputaților pentru votul final.

Prin adoptarea noului proiect de Lege, se vor aduce modificări de substanță cu privire la raporturile juridice dintre participanții la activitatea sportivă și structurile sportive, dar și reglementări exprese cu privire la finanțarea acordată din fonduri publice de către autoritățile administrației publice centrale și locale.

De asemenea, inițiativa legislativă vizează reglementarea posibilității ca toți participanții la activitatea sportivă să poată încheia contracte de activitate sportivă. O altă prevedere importantă, abilitează Ministerul Tineretului și Sportului să convoace adunări generale extraordinare cu privire la structurile de drept privat de utilitate publică, în situațiile în care acestea se află în situația încălcării grave a actelor constitutive, statutului sau a normelor legale.

Bogdan Matei, senator PSD de Valcea, Ministrul Tineretului si Sportului

Leave a Response