|vineri, iulie 30, 2021
  • Follow Us!

„Copiii – mesagerii bucuriei Floriilor și Învierii” 

img_0504

Cateheză, daruri și masă caldă oferită la Mănăstirea Suiești celor 60 de copiii de la școala gimnazială din Cuieni-Roiești.

Întrucât săptămâna aceasta a fost declarată de Ministerul Învățământului săptămâna „„Să ştii mai multe, să fii mai bun!””, Părintele Profesor Gheorghe-Florin Tudorescu, care predă orele de religie în școlile gimnaziale din comunele Roiești și Lăpușata, a inițiat un program extra-școlar, în care 60 de copii au beneficiat de un pelerinaj la Mănăstirea Suiești, unde au avut parte de cateheză, daruri și masă caldă. Pentru deplasarea copiilor Primăria Comunei Stănești a suplimentat necesarul cu microbuzul acestei instituții.

La Mănăstirea Suiești, părintele stareț, Protosinghelul Antim Motorga a ținut cateheza „Copiii- mesagerii bucuriei Floriilor și Învierii”, în care i-a încurajat pe cei 60 de copii în acest sens: „Să prindeți curaj și să le cereți părinților să vină cu voi la biserică, atât în Duminica viitoare, la Praznicul Intrării Domnului în Ierusalim, cât și în cealaltă Duminică, a Învierii, spre a le da și lor din bucuria pe care au împărtășit-o pruncii atunci când au strigat „OsanaI” la venirea Mântuitorului”.

După cateheză toți copiii au primit în dar icoane mari cu chipul Mântuitorului Hristos și au servit masa de prânz.

Leave a Response