A fost semnat contractul pentru prima portiune din autostrada Sibiu-Pitesti

duminică, 14 aprilie 2019

Contractele pentru o sectiune din autostradaSibiu - Pitesti, o portiune din Magistrala 5 de metrou si centura Bucuresti Sud au fost semnate, duminica, la Guvern.

Cu aceasta ocazie, premierul Viorica Dancila a sustinut o declaratie de presa in care a transmis ca "Guvernul PSD-ALD are capacitatea sa gaseasca solutii pentru proiectele de infrastructura care stagneaza de prea mult timp".

Unul dintre aceste contractese refera la autostrada Sibiu-Pitesti, ceruta de multa vreme de companiile si locuitorii din aceasta zona, care va asigura comectarea la Coridorul IV Pan-European. "Semnarea contractului pentru sectiunea Sibiu - Boia din Autostrada Sibiu - Pitesti, este primul pas concret facut in ultimii 10 ani pentru incperea lucrarilor la prima autostrada din Romania care trece muntii", a transmis prim-ministrul.

Contractul a fost semnat cu austriecii de la Porr Construct, portiunea are 13,17 km, iar valoarea proiectului este de aproape 613 milioane lei fara TVA. Constructorul va avea la dispozitie un an pentru proiectare si trei ani pentru executie. Acesta si-a asumat o garantie a lucrarilor de 10 ani.

De asemenea, premierul a anuntat si incheierea contractului pentru lotul 3 al Centurii de Sud a Bucurestiului, in lungime de 18 km, "in ciuda intentiilor unor parlamentari de a bloca la Bruxelles obtinerea fondurilor".

Valoarea contractului este de 853.422.022,52 lei, fara TVA (echivalentul a 180 milioane euro) . Lotul 3 al autostrazii de Centura Bucuresti Sud va avea o lungime de aproximativ 18 km si este format din doua sectoare de 15,46 km, respectiv 2,5 km. Durata de realizare a contractului este de 42 luni, din care 12 luni pentru proiectare si 30 luni (2,5 ani) pentru executia lucrarilor. Autostrada de Centura Bucuresti Sud va asigura conexiunea dintre autostrada A1 (Bucuresti - Pitesti) si A2 (Bucuresti - Constanta), pe coridorul IV Pan-European.

In plus, s-a semnat si contractul pentru realizarea sistemului de siguranta si de automatizare a traficului pentru portiunea Raul Doamnei - Eroilor din Magistrala 5 de metrou, aceasta fiind ultima etapa inainte de darea in functiune. Contractul in valoare de 112.923.292,72 lei, fara TVA, va avea o perioada de executie de 9 luni.

"Nu o sa mai toleram nicio intarziere. Sunt firme care au reusit sa scurteze timpul de proiectate de la 9 luni la 2 luni. Nu va mai bateti joc de subcontractorii romani. Nu vreau sa mai fiu informat ca nu sunt platiti subcontractorii atata timp cat statul roman plateste la timp facturilor. Mesajul meu este unul cat se poate de simplu. Guvernarea PSD-ALDE continua investitiile si finalizeaza proiectele in derulare", a declarat, la randul sau, ministrul Transporturilor Razvan Cuc.

Sursa: ziare.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe