Sunt bărbații egali cu femeile in 2019?

vineri, 1 martie 2019

 

 

Cele mai recente studii realizate de cercetători indică faptul că domeniile în care bărbații se descurcă mai bine decât femeile nu sunt chiar atât de multe pe cât se credea, ba mai mult, potrivit mirror.co.uk, știința începe să confirme o relație de egalitate între cele două sexe.

Pornind de la faptul că s-a constatat că și bărbații adaugă la greutatea corporală, în medie, aproximativ 6 kilograme în perioada în care partenerele sunt însărcinate, cercetătorii britanici, și nu numai, au realizat o serie de studii privind modul în care se descurcă bărbații și femeile în diferite activități, iar o parte din rezultate pot fi considerate surprinzătoare.

De exemplu, atunci când vine vorba de conducerea unui autovehicul, bărbații sunt clar cei mai buni. Deși cam toată lumea era de acord cu acest lucru, cercetătorii de la Universitatea din Londra au realizat încă un studiu pe această temă, de această dată cu ajutorul unui computer special, iar rezultatele au arătat că femeile au nevoie de ceva mai multe repere pentru a se orienta în trafic, fapt ce determină reacții ceva mai lente.

Dacă în privință șofatului lucrurile stau exact cum ne așteptam, nu același lucru este valabil în ceea ce privește executarea unor operațiuni de întreținere a unui autovehicul. Despre ce este vorba mai exact! Potrivit unui studiu realizat de compania Castrol, se pare că sunt mai puține șanse că o femeie să conducă un autoturism fără presiune corespunzătoare în anvelope, să deterioreze ștergătoarele în momentul în care trebuie să le schimbe sau să uite să verifice antigelul la sosirea iernii.

Un alt studiu, de această data efectuat de un grup de cercetători din China, cu ajutorul unui computer RMN, asupra persoanelor dependente de jocuri pe internet, a reliefat faptul că bărbații au șanse mult mai mari decât femeile să dezvolte dependențe față de diferite jocuri. Situația ar fi cauzată de activitatea cerebrală petrecută la nivelul girusului frontal superior stâng-centrul de control al impulsurilor . Așadar, indiferent că îți plac jocurile de pe rețelele de socializare, cele de strategie, FIFA, CS GO, blackjack, ruletă sau sloturi online, ai grijă la timpul pe care îl petreci practicându-le, în special dacă ești bărbat.

Desigur, atunci când vine vorba de cumpărături, e clar pentru toată lumea că femeile sunt pe primul loc. Ceea ce probabil nu știai este motivul care ar sta la baza capacității superioare de orientare a femeilor într-un market. Acestea se pare că găsesc mult mai repede alimentele datorită faptului că în epoca de piatră bărbații procurau hrana vânând, iar femeile erau cele care plecau după fructe sau legume, fiind necesar să rețină traseele potrivite. Nu știm cât de adevărată este teoria cercetătorilor de la Universitatea din California, însă sună destul de plauzibil.

Nu în ultimul rând, se pare că hormonul sexual feminin - esterogen - îmbunătățește sistemul imunitar în cazul femeilor, protejându-le mai puternic și ajutându-le să facă față ceva mai bine în cazul unor infecții.

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe