Sparle si soparle, 21.03.2019

joi, 21 martie 2019
  • Bombă!!! Trei nemernici și impostori îmbrăcați în haina de „activiști de mediu” au blocat în instanță... acordul de mediu emis la sfârșitul anului trecut de ANPM pentru autostrada Sibiu-Pitești, ceea ce va duce la blocarea din nou a acestei investiții extrem de importante pentru țară. Anunțul a fost făcut chiar de primul-ministru Viorica Dăncilă la începutul ședinței de Guvern de marți, 19 martie, care a spus: „M-a informat ieri ministrul Transporturilor că la sfârșitul lunii ianuarie acordul de mediu pentru autostrada Pitești - Sibiu a fost contestat de trei persoane. Doi cetățeni din România și unul din Dublin. Motivele invocate: număr insuficient de ecoducte pentru mamifere mari și insuficienta cercetare a locațiilor pentru lilieci. Mă întreb cum este posibil așa ceva? În același timp mă întreb ce interese au acești oameni? Pentru că, cu siguranță, nu au interes pentru România și pentru români”. Are foarte mare dreptate doamna prim-ministru Dăncilă!

 

  • Comisia de evaluare a managementului pentru anul 2018 la instituțiile de cultură din subordinea Consiliului Județean Vâlcea a publicat recent rezulatele finale, cu excepția Teatrului „Anton Pann”, unde există încă o conducere interimară. Astfel, toți directorii de instituții au primit rezultate favorabile, cu mențiunea că Remus Grigorescu (directorul Bibliotecii Județene „Antim Ivireanul”), Alin Pavelescu (directorul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Vâlcea) și Antonie Chelcea (directorul Muzeului Memorial „Nicolae Bălcescu”) au obținut nota maximă 10.

 

  • Zilele trecute, Ministerul Turismului a făcut public noul videoclip de promovare a României, care are 3 minute şi jumătate. Din județul Vâlcea, în clip este cuprins un singur obiectiv turistic: pârtia de schi de la Voineasa, dar realizatorii filmului și Ministerul Turismului ar mai fi trebuit să includă și alte atracții turistice cu valoare de patrimoniu internațional, cum ar fi mănăstirile, cu precădere cele de la Horezu sau Cozia. Tot în clip mai putea fi remarcată și salba de stațiuni din Vâlcea sau superba Salină Ocnele Mari, ca să dăm numai câteva exemple. Filmul are mesajul: „România, o destinație pentru 365 de zile de vacanță pe an”. În imagini apar clădiri istorice şi obiceiuri populare, alături de cluburi și festivaluri de muzică din mai multe colțuri ale țării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe