Sparle si soparle, 07.03.2019

miercuri, 6 martie 2019
  • Încă de la începutul acestui an, administratorii judiciari și cel special de la CET Govora au operat mai multe modificări în structura de conducere a Direcției Miniere Berbești-Alunu. Astfel, controversatul director Iulian Sandu a fost „tras pe linie moartă”, după mai mult de 1 an de „management”, iar în locul său a fost numit Nicolae Dican, fost șef al Biroului Producție din cadrul Direcției Miniere. De numele lui Sandu se leagă cea mai „neagră” perioadă a unității de la Berbești, atunci când acesta s-a dovedit incapabil să asigure producția de lignit pentru CET Govora. Impus politic la conducerea Exploatării Miniere Berbești, Iulian Sandu și-a „dat măsura” incompetenței crase în ceea ce privește managementul acestei unități importante a CET Govora. Mai bine mai târziu decât niciodată, am spune despre decizia de „strămutare” a lui Iulian Sandu....

 

  • În contextul dezbaterilor din cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean Vâlcea, privind problemele întâmpinate la derularea programului „Laptele și cornul”, președintele Costi Rădulescu a atras atenția că există „o frică de semnătură” în rândul funcționarilor publici din administrația publică locală! „Am ajuns în situaţia aceasta nu din vina noastră. Legea, că asta e ţara noastră, face ca procedurile să fie extrem de greoaie. Am îndeplinit până acum tot ce s-a cerut şi, credeţi-mă că sunt munţi de dosare, cad dosarele pe funcţionari, dar am încredere că achiziţia este făcută de această dată fără să am vreo teamă că mă va căuta Parchetul după aceea”, a declarat preşedintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu. Din păcate, Vâlcea se numără printre cele 26 de județe din țară în care procedura de achiziţie pentru programul guvernamental „Laptele şi Cornul” a demarat cu întârziere.

 

  • Zilele trecute, prin două ordine de prefect, Florian Marin a solicitat efectuarea de verificări de către instituțiile competente cu privire la producerea de incendii de vegetație și locuințe în județ, precum și curățenia pe drumurile naționale, în incinta acestora, pe cursurile de apă, dar și în interiorul localităților. Un aspect aparte se referă la verificări la stația de sortare a SC Urban SA, de la Stolniceni, dar și în localitățile județului, unde apar acumulări și depozitări de gunoaie. Potrivit unui material înaintat de către ISU Vâlcea, în perioada 01.01.2019-26.02.2019 au avut loc 38 de incendii la case de locuit, în 23 de localități urbane și rurale din județ. Au fost, de asemenea, 11 incendii la anexe gospodărești, în 6 localități din județ și 54 de incendii de vegetație uscată în 26 de localități.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe