|luni, octombrie 25, 2021
  • Follow Us!

Diana, Irina și Adina Crăciunescu – Locul 16 în Top 50 FORBES cele mai influente, ediția 2019 

084-women-16-Irina-Craciunescu-518x350

Irina Crăciunescu și cele două fiice ale sale, Diana și Adina Crăciunescu, conduc grupul de companii Diana, una dintre cele mai prospere și longevive afaceri antreprenoriale din Vâlcea, cu activități în retail și în fabricarea produselor de carne.

Bazele business-ului au fost puse în 1991, când antreprenorul Dumitru Crăciunescu, fost profesor de matematică, a înființat compania Diana, cu activități în comerțul cu produse alimentare și nealimentare.

Șase ani mai târziu, familia Crăciunescu a investit în prima unitate proprie de producţie pentru carne şi preparate din carne, cu același nume, Diana devenind în scurt timp unul dintre cei mai activi producători din industria cărnii din judeţul Vâlcea.

În toamna anului trecut, oficialii companiei afirmau, pentru Forbes România, că abatorul și fabrica de mezeluri Diana vor rămâne o afacere de familie. În 2017, ultimul an pentru care există date publice disponibile, cele două companii – magazinele Diana și fabrica de preparate din carne – au avut o cifră de afaceri cumulată de peste 530 de milioane de lei.

Sursa: Forbes

Leave a Response