|joi, ianuarie 20, 2022
  • Follow Us!

Constantin Radulescu (PSD): Noi investiţii în sistemul de protecţie socială al judeţului Vâlcea 

costi radulescu_psd_1

Noi investiţii în sistemul de protecţie socială al judeţului Vâlcea

Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, s-a întâlnit astăzi, 12 martie, cu conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vâlcea, pentru a stabili demersurile necesare transformării centrelor sociale care se află în subordinea acestei instituţii, în case de tip familial şi în locuinţe protejate.

„Deoarece, până în 2020, centrele sociale care au mai mult de 50 de beneficiari trebuie transformate în case de tip familial, destinate îngrijirii copiilor aflaţi în sistemul de protecţie socială, şi în locuinţe protejate, în care vor fi îngrijite persoanele cu dizabilităţi, pentru conformare, Consiliul Judeţean Vâlcea, în subordinea căruia se află DGASPC Vâlcea, trebuie să identifice noi spaţii sau terenuri care să permită amenajarea sau construirea de imobile în care să fie îngrijiţi maxim 12 copii sau 12 persoane cu dizabilităţi.
Noile aşezăminte de ocrotire vor avea personal propriu, care să asigure supravegherea şi îngrijirea permanentă a beneficiarilor, într-un mediu mai prietenos şi mai apropiat de cel familial. Nu va fi uşor pentru noi să găsim soluţiile cele mai bune pentru realizarea acestui obiectiv, dar vom face tot ce ţine de noi pentru a le oferi copiilor şi persoanelor cu dizabilităţi, pe care le avem sub protecţie, o viaţă mai bună şi cât mai apropiată de cea pe care ar fi avut-o în propria familie”. – Constantin Rădulescu, Președinte Consiliul Județean Vâlcea.

Compartimentul Comunicare și Relații Publice.
Râmnicu Vâlcea
12.03.2019

Leave a Response