|sâmbătă, mai 8, 2021
  • Follow Us!

Testare Scania R410 cu CNG pe străzile din Lituania 

Scania-spaudai-1817-1200x800_c

 

În Lituania Compania de Logistică Vlantana și SG GAZ dezvoltatori de infrastructură pe gaze, fac teste cu primul camion alimentat cu gaz din țară, Scania R410 cu ocapacitatea a motorului de 13 litri. Testarea are loc pe rute locale și regionale. În Lituania în momentul de față gazul natural comprimat este cu 40% mai ieftin decât motorina.

”Scania R 410 pe CNG ne oferă oportunitatea de a deveni un lider în transportul durabil”, spune Vladas Stončius, director executiv Vlantana. ” Alte avantaje obținute prin utilizarea  unui astfel de  camion sunt accesul în zonele restricționate, accesarea feriboturilor și a parcărilor subterane.

Lituania are deja nouă stații funcționale de alimentare cu CNG în toate orașele importante. Testarea autovehiculelor de transport marfă pe CNG evaluează posibilitățiile pentru deschiderea primei stații GNL în anul 2020.

“Gazul devine o alternativă perfectă pentru toți operatorii de transport, nu numai din cauza aspectelor de mediu, ci și din cauza prețului competitiv”, spune Virginijus Korsakas, CEO al SG Gaz.”

 

În România, Denisson Energy, firmă membră a grupului Antares, și Asociația Gazului Natural pentru Vehicule NGVA România dezvoltă proiectul CNG România, care vizează implementarea a 9 stații de alimentare a vehiculelor cu gaz natural comprimat (CNG ) de-a lungul coridoarelor pan-europene.

Proiectul, în valoare de 5,2 milioane de EUR, este derulat în cadrul programului CEF al Agenției pentru Inovație și Rețele (INEA) a Comisiei Europene și este cofinanțat de Uniunea Europeană cu 85% din valoarea acestuia.

Detalii despre proiect și stadiile de implementare puteți găsi accesând www.cngromania.eu.

Notă: Responsabilitatea privind această publicație revine integral autorului. Uniunea Europeană nu este responsabilă pentru modul în care sunt utilizate informațiile publicate.

Antares bun

Leave a Response