SENZATIONAL! Un postas a construit un CASTEL doar cu pietre găsite pe jos!

sâmbătă, 2 februarie 2019

Galerie foto care îţi tăie RĂSUFLAREA. Postaşul care a construit un CASTEL doar cu pietre găsite pe jos: "Dacă natura aşa vrea, mă voi apuca de zidărie". Palatul "Ideal", LUCRAREA UNUI SINGUR OM!

Sute de mii de turişti se îngrămădesc anual într-o mică localitate din sud-estul Franţei pentru a vizita un castel. Unic în lume, “Palatul Ideal” a fost construit din pietrele pe care un poştaş le-a găsit pe drumul pe care îl făcea zilnic

CIFRELE, IMPRESIONANTE: 33 de ani de muncă, 12 metri înălţime, 26 lungime şi milioane de pietre.

Totul începe în primăvara lui 1879. Poştaşul Ferdinand Cheval îşi face exemplar meseria: livrează corespondenţa, urmând acelaşi traseu obişnuit în fiecare zi. Are 43 de ani… Se împiedică, însă, de o piatră în forma V, o îndeasă în buzunarul de la pantaloni şi o ia acasă. 

“Mergeam foarte repede când am dat de o piatră ciudată. Visasem deja că într-o zi o să construiesc un castel, însă îmi era frică să vorbesc despre asta. Lumea mă putea considera nebun”. 

A doua zi, Cheval o ia de la capăt şi începe să marcheze pietrele care i se par interesante, iar la finalul programului le strânge şi le duce acasă. A treia zi, la fel, a patra, a cincea… Şi uite aşa se strâng 33 de ani!

“Dacă natura vrea să realizeze sculpturi, atunci eu mă voi apuca de zidărie”, scria Joseph Ferdinand Cheval în jurnalul său.

Încet, în curtea casei sale se ridică un palat… Inspiraţia şi-o găseşte în natură, dar şi în cărţi poştale sau reviste ilustrate ale vremii. Amestecă pietrele cu mortar şi calcar iar ceea ce rezultă, după mai mult de trei decenii de muncă, întrece orice imaginaţie. Înalt de 12 metri, cu o lungime de 26 de metri într-un capăt şi 14 metri lungime, în celălalt, castelul este completat de coloane şi stâlpi de susţinere, o terasă şi animale din piatră. Este anul 1907…

“LUCRAREA UNUI SINGUR OM” - STĂ SCRIS PE PALATUL IDEAL…

Pentru a nu uita nimeni efortul său, Cheval scrie pe construcţie simplu: “Lucrarea unui singur om”. În inima unei grădini înfloritoare, Cheval a imaginat şi a clădit un palat nelocuit, dar ”populat” de caracatiţe, caimani, elefanţi, pelicani, păsări şi urşi, dar şi de giganţi, zâne şi personaje mitologice de pe toate continentele.

Ferdinand moare pe 19 august 1924 mulţumit de ceea ce lasă în urma sa…

Unic în lume ”Palatul Ideal” a inspirat numeroşi artişti în ultimul secol. Castelul din pietre a fost declarat monument istoric în 1969, de ministrul francez al Culturii Andre Malraux şi clasificat în categoria ”artă naivă”.

Palatul a fost restaurat în 1983. Un an mai târziu, Alice, una dintre nepoatele lui Cheval, decide să predea ”Palatul Ideal” municipalităţii, ea neavând urmaşi.

Acum, sute de mii de turişti vizitează monumentul din comuna Hauterivesîn fiecare an. 

SURSE: WIKIPEDIA.ORG, facteurcheval.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe