|marți, august 9, 2022
  • Follow Us!

Reactie dura a primarului Mircia Gutau: Liberalii sunt niste NEMERNICI care intoxică populaţia din Râmnicu Vâlcea 

Mircia-GUTAU-1-300x187

Observ că începutul de an este momentul în care PNL-ul local se trezeşte din euforia sărbătorilor de iarnă şi mai împrăştie un nou tiraj de ”fluturaşi” prin cutiile poştale ale râmnicenilor, cu care încearcă intoxicarea opiniei publice din oraş.
În ediţia de anul acesta, PNL Râmnicu Vâlcea, folosindu-se de acelaşi procedeu al jumătăţilor de adevăr împănate cu multe minciuni, mă acuză pe mine şi Primăria municipiului că intenţionăm, prin intermediul Societăţii APAVIL SA, să reintroducem taxarea apei meteorice în baza Legii nr. 215/27 iulie 2018. Acest act normativ modifica Legea serviciului de alimentare cu apă şi canalizare nr. 241/2006 în sensul introducerii a două alineate conform cărora ”Costurile generate de colectarea, transportul, epurarea şi evacuarea apelor pluviale sunt suportate de utilizatorii serviciului”, dându-se, totodată, posibilitatea consiliilor locale să adopte ”hotărâri pentru scutirea populaţiei de la plata colectării, transportului, epurării şi evacuării apelor pluviale cu suportarea din bugetul local, în limita disponibilităţilor şi a sumelor alocate cu această destinație”.
Ce uită să spună, însă, PNL Râmnicu Vâlcea este că în luna decembrie a anului trecut – ca urmare a demersurilor susţinute pe care eu, alături de alţi primari din ţară, le-am făcut prin Asociaţia Municipiilor din România – aceste prevederi au fost abrogate de art. 82 al mult hulitei OUG nr. 114/29.12.2018, ceea ce face ca întreg demersul liberalilor locali să rămână fără obiect.
Şi mai trebuie să precizez că luarea unei eventuale astfel de decizii se face nu de către Societatea APAVIL SA, ci ţine de nivelul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară ”APA Vâlcea”, prin modificarea Regulamentului serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare.
Acum, rămân în discuţie două variante de lucru:
Fie PNL Râmnicu Vâlcea nu a aflat de prevederile în acest domeniu ale OUG nr. 114/2018 – ceea ce, pentru un partid politic care se vrea ”apărătorul” populaţiei din Râmnicu Vâlcea, este deosebit de grav.
Fie PNL Râmnicu Vâlcea ştia că OUG nr. 114/2018 le-a lăsat ”fluturaşii” fără substanţă, dar dacă tot îi trăseseră la xerox prin toamnă, s-au gândit că e păcat de hârtia irosită şi i-au împărţit oricum prin oraş, doar-doar mai prind pe câte cineva în plasa lor de minciuni – ceea ce este de-a dreptul ridicol.
Oricum, râmnicenii trebuie să ştie clar că, la nivelul municipiului, Societatea APAVIL SA NU taxează apa meteorică şi că NU se intenţionează acest lucru, iar singura legătură a ”fluturaşilor” PNL cu subiectul în cauză e că aceşti NEMERNICI care intoxică populaţia din Râmnicu Vâlcea sunt, pur şi simplu, o ”apă de ploaie” şi nimic mai mult.

Mircia Gutau, primarul municipiului Ramnicu Valcea

52926506_2130525707040648_133063824906387456_n

Leave a Response