Reacţia primarilor valceni, după ce Dăncilă le-a spus că Dragnea “a scos ţara din noroaie”

miercuri, 20 februarie 2019

 

 

Viorica Dancilă şi-a lăudat luni şeful de partid în faţa a sute de primari, pe care i-a anunţat oficial că ţara a scăpat de noroaie.

Ar fi meritul lui Liviu Dragnea, cel care a iniţiat un program de dezvoltare rurală, pe când era ministru. Discursul premierului este însă infirmat de realitate. Încă avem 10 mii de kilometri de drumuri de pământ, iar mai bine de jumătate dintre casele de la ţară au toaleta în curte. Drept urmare, primarii i-au cerut premierului fonduri, deoarece situaţia este dramatică. Au primit în schimb, noi promisiuni – arata protv.ro

Întâmpinată cu zâmbete largi şi aplauze furtunoase de câteva sute de primari de comune, printer care s-au aflat si primarii valceni Ion Vasile din Pesceana, Gheorge Gangu din Bujoreni si Sorin Romcescu din Slatioara - Viorica Dăncilă a vorbit în termeni entuziaşti despre un program de dezvoltare locală iniţiat chiar de şeful său de partid. ″Succesul programului PNDL 1, introdus de ministrul Dezvoltării din acea vreme, domnul președinte Liviu Dragnea, ne-a dat certitudinea că acesta trebuie continuat. Astăzi avem PNDL 2. Cu ajutorul acestor programe am scos țara din noroaie″.

 

Unii primari au vorbit însă de o altă realitate - despre cea în care satele nu au gaz, drumuri asfaltate ori apă curentă. ″Sunt foarte multe sate unde nu avem asfalt, nu avem gaz metan, sunt foarte bucuros de ce aţi spus, dar noi nu avem lemne, Este o mare problemă la ţară″, spune un edil.

Avem o sumedenie de programe informatice incompatibile şi să nu putem face o platformă de guvernare online şi noi încă mai completăm hârtii şi stăm la cozi la instituţii”, spune alt primar.

Potrivit statisticilor oficiale România are aproximativ 10.000 kilometri de drumuri de pământ, iar multe sunt singurele căi de legătură ale sătenilor cu ″civilizatia″⁣. Avem 1500 de şcoli, care funcţionează cu toalete în curte, adică fără apă şi canalizare. Iar peste jumătate dintre gospodăriile din România NU au grup sanitar în locuinţă.

 

Întrebata când va avea fiecare comună utilităţi din acest secol, Viorica Dăncilă nu a putut să dea un termen. „Nu pot spune eu dacă fiecare sat va avea toate utilităţile, acest lucru depinde şi de modul în care sunt depuse proiectele de corectitunea lor, de modul în care fiecare primar şi-a făcut proiectul şi cât ţin lucrările respective’

52441727_2317511121802054_1128975099131592704_n

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe