|sâmbătă, iulie 2, 2022
  • Follow Us!

HIDOSENIILE BINOMULUI – Curtea de Apel Bucuresti a confirmat oficial ca valceanul Gheorghe Deaconeasa a fost victima unei inscenari puse la cale de DNA si SRI 

deaconeasa-1

HIDOSENIILE BINOMULUI – Curtea de Apel Bucuresti a confirmat oficial ca ex-seful Politiei Rutiere Lucian Dinita si valceanul Gheorghe Deaconeasa au fost victimele unei inscenari puse la cale de DNA si SRI. CAB a mentinut sentinta TMB de achitare a lui Dinita pe motiv ca fapta nu exista in dosarul in care acesta era acuzat ca ar fi primit un miel, curcani si pastravi: ”Si-au batut joc de viata mea, de cariera mea, de familia mea… Nu mai pot sta in tara asta” (Minuta)

Curtea de Apel Bucuresti a devoalat una dintre cele mai odioase inscenari puse in scena de “Binomul SRI-DNA”. Este vorba despre dosarul in care s-a incercat distrugerea fostului sef al Politiei Rutiere, comisarul sef Lucian Dinita, acuzat de trafic de influenta pe motiv ca ar fi primit, atentie, un miel, doi curcani si 5 kg de pastrav.

Curtea de Apel Bucuresti a pronuntat luni, 4 februarie 2019, decizia definitiva in dosarul fabricat impotriva lui Dinita de procurorii de la DNA Pitesti, structura condusa de Daniela Lupu (foto), si lucratorii SRI. Solutia: achitare pe motiv ca fapta retinuta de procurorii DNA nu exista in realitate.

Practic, instanta de apel a mentinut sentinta de la fond prin care Tribunlul Bucuresti a dispus achitarea fostului sef al Politiei Rutiere in temeiul art. 16 alin. 1 lit. a) din Codul de procedura penala – “fapta nu exista”. Cu acea ocazie, judecatoarea fondului, Lavinia Mihaela Circiumaru de la TMB, a explicat faptul ca DNA nu a putut dovedi savarsirea vreuneia din actiunile ce intra in elementele de tipicitate obiectiva a infractiunii de trafic de influenta, neexistand nici macar cea mai mica proba pentru a dovedi ca fostul sef al Politiei Rutiere a primit un miel, doi curcani si 5 kg de pastrav pentru a-si trafica influenta prin prisma functiei pe care o detinea (click aici pentru a citi).

Dinita: “Stau pe pastile”

La scurt timp dupa pronuntarea deciziei CAB, Lucian Dinita a avut o prima reactie. Intr-o declaratie acordata evz.ro, fostul sef al Politiei Rutiere a acuzat DNA ca si-a batut joc de viata, de cariera si de familia sa: „Sunt in stare de soc. Credeti-ma ca stau pe pastile. Ce pot sa va spun? Si-au batut joc de viata mea, de cariera mea, de familia mea. Nu mai zic cum am ajuns din punct de vedere financiar. Noroc ca inca mai exista instante de judecata. Starea de sanatate imi este afectata. O sa incerc sa imi rezolv problemele financiare si plec din tara. Nu mai pot sta in tara asta. Unde? Unde oi vedea cu ochii”.

Iata minuta Curtii de Apel Bucuresti din 4 februarie 2018:

“In temeiul art.421 pct.1 lit.b).Cod procedura penala respinge, ca nefondat, apelul declarat de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie- Directia Nationala Anticoruptie impotriva sentintei penale nr.1056 din data de 21.05.2018 pronuntata de Tribunalul Bucuresti Sectia I Penala. In temeiul art.275 alin(3) Cod procedura penala cheltuielile judiciare avansate de stat raman in sarcina acestuia. Onorariul, partial, cuvenit aparatorilor desemnati din oficiu pentru intimatii inculpati Deaconeasa Gheorghe si Ilie Maricel, in cuantum de cate 90 lei, pentru fiecare, se suporta din fondul Ministerului Justitiei. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica din data de 4 februarie 2019”.

Iata minuta Tribunalului Bucuresti din 25 mai 2018:

“1.Respinge exceptiile nulitatii relative si nulitatii absolute invocate de avocatii inculpatilor.

2. Admite cererea privind schimbarea incadrarii juridice a infractiunii pentru care s-a dispus trimiterea in judecata prin rechizitoriu a inculpatului DINITA LUCIAN si dispune schimbarea incadrarii juridice din infractiunea prevazuta de art. 291 alin.1 Cod penal raportat la art. 5 alin. 1, art. 6 si art. 7 alin. 1 lit. c din Legea nr. 78/2000, cu aplic. art. 5 alin. 1 Cod penal in infractiunea prev. de art. 291 alin.1 Cod penal raportat la art. 5 alin. 1, art. 6 din Legea nr. 78/2000, cu aplic. art. 5 alin. 1 Cod penal.

3. Constata ca legea penala mai favorabila aplicabila inculpatilor DINITA LUCIAN, DEACONEASA GHEORGHE si ILIE MARICEL este noul cod penal.

4. In baza art. 396 alin.5 rap. la art. 16 lit. a C.pr.pen. achita inculpatii: -DINITA LUCIAN, sub aspectul savarsirii infractiunii de trafic de influenta prevazuta si pedepsita de art. 291 alin.1 Cod penal raportat la art. 5 alin. 1, art. 6 din Legea nr. 78/2000, cu aplic. art. 5 alin. 1 Cod penal;

-DEACONEASA GHEORGHE, arestat preventiv in alta cauza, sub aspectul savarsirii infractiunii de cumparare de influenta prevazuta si pedepsita de art. 292 alin.1 Cod penal raportat la art. 5 alin. 1 si art. 6 din Legea nr. 78/2000, cu aplic. art. 5 alin. 1 Cod penal;

-ILIE MARICEL, sub aspectul savarsirii complicitatii la infractiunea de cumparare de influenta, prevazuta si pedepsita de art.48 alin.1 Cod penal rap. la art. 292 alin.1 Cod penal raportat la art. 5 alin. 1 si art. 6 din Legea nr. 78/2000, cu aplic. art. 5 alin. 1 Cod penal.

5. Revoca masura asiguratorie a sechestrului instituit asupra bunurilor inculpatilor DINITA LUCIAN si DEACONEASA GHEORGHE pana la concurenta sumei de 672,5 lei, in vederea confiscarii, prin ordonanta 77/P/2012 din data de 05.06.2015 (filele 139-141, vol. 3, dup).

Dispune restituirea catre inculpatul DEACONEASA GHEORGHE a sumei de 672,5 lei, consemnata la dispozitia organelor de urmarire penala (fila 144, vol. 3, dup).

In temeiul art.275 alin.3 C.pr.pen. cheltuielile judiciare avansate de catre stat raman in sarcina acestuia.

Cu drept de apel in termen de 10 zile de la comunicare.

Pronuntata in sedinta publica, astazi, 21.05.2018”.

Prezentam comunicatul DNA din iunie 2015 privind trimitrerea in judecata a comisarului sef Lucian Dinita:

“Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Pitesti au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a inculpatilor:

DINITA LUCIAN, comisar sef de politie, director al Directiei Politiei Rutiere din cadrul I.G.P.R., la data comiterii faptei, cu privire la savarsirea infractiunii de trafic de influenta,

DEACONEASA GHEORGHE de afaceri, cu privire la savarsirea infractiunii de cumparare de influenta,

ILIE MARICEL, vicepresedinte si membru in Comitetul Executiv Regional al Asociatiei Internationale a Politistilor – Sectia Romana – Regiunea 1 Bucuresti, la data comiterii faptei, cu privire la savarsirea infractiunii de complicitate la cumparare de influenta.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

La data de 22 septembrie 2011, urmare savarsirii unei contraventii la regimul circulatiei, fata de inculpatul Deaconeasa Gheorghe s-a dispus sanctionarea, precum si suspendarea permisului de conducere pe o perioada de 90 de zile.
Ulterior, in conditiile respingerii in mod irevocabil a plangerii contraventionale, la data de 21 martie 2012, inculpatul Deaconeasa Gheorghe a predat permisul de conducere Serviciului Rutier Valcea, fiindu-i eliberata o dovada inlocuitoare fara drept de circulatie. Din acest moment, potrivit dispozitiilor legale, a inceput sa curga termenul de 90 de zile pentru care initial s-a dispus masura complementara a suspendarii dreptului de a conduce.

In aceste imprejurari, inculpatul Deaconeasa Gheorghe a initiat demersuri in vederea redobandirii dreptului de a conduce autovehicule si, implicit, a permisului de conducere, intr-un termen mai scurt decat termenul de 90 de zile.

Astfel, prin intermediul si cu sprijinul inculpatului Ilie Maricel, omul de afaceri a luat legatura si s-a intalnit la sediul Directiei Politiei Rutiere din municipiul Bucuresti, cu inculpatul Dinita Lucian.

In urma intalnirii si a discutiilor purtate intre cei trei inculpati, atat la acel moment cat si in perioada urmatoare, au fost initiate demersuri concrete pentru realizarea scopului urmarit, respectiv, redobandirea dreptului de conduce autovehicule mai inainte de perioada de 90 de zile stabilita ca masura complementara initial.

In acest sens, urmau sa fie valorificate dispozitiile legale care, printre altele, prevedeau posibilitatea reducerii perioadei de suspendare la minim 30 de zile in urma promovarii testului pentru verificarea cunoasterii regulilor de circulatie.
Concret, inculpatul Dinita Lucian, prevalandu-se de influenta pe care, din perspectiva functiei detinute o avea asupra conducatorilor serviciilor rutiere din tara, a realizat demersurile efective la nivelul Serviciului Rutier Valcea, serviciu implicat in procedura de dispunere a reducerii perioadei de suspendare a dreptului de conduce autovehicule.

Ulterior, in data de 19 aprilie 2012, inculpatul Deaconeasa Gheorghe s-a prezentat la Serviciul Rutier Valcea, unde a sustinut testul pentru verificarea cunostintelor in vederea reducerii perioadei de suspendare, pe care l-a promovat.

In consecinta, la data de 21 aprilie 2012, Serviciul Rutier Valcea a restituit inculpatului Deaconeasa Gheorghe permisul de conducere.

Pentru ‘ajutorul’ acordat, inculpatul Dinita Lucian a primit de la omul de afaceri produse alimentare in valoare de 672,5 lei: un miel, doi curcani si 5 kg de pastrav.

Precizam ca, la data de 15 mai 2015, inculpatul Deaconeasa Gheorghe, a fost trimis in judecata de catre procurorii anticoruptie pentru fapte similare (comunicat nr. 898/VIII/3 din 15 mai 2015).

In cauza, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii si din partea Directiei Generale Anticoruptie, Serviciul Judetean Anticoruptie Valcea”.

Sursa: luju.ro

Leave a Response