Casa de Asigurari de Sanatate - 20 DE ANI ÎN SPRIJINUL SĂNĂTĂȚII VÂLCENILOR

luni, 11 februarie 2019

Poate mulți dintre dumneavoastră stimași Vâlceni ați trecut cu mașina sau ați pășit ca simpli trecători pe micuța stradă G-ral Magheru care leagă două mari artere de circulație ale iubitului nostru Râmnic.
Două bulevarde mari care izvorăsc parcă din inima Capelei, martoră a atâtor evenimente care s-au abătut de-a lungul anilor pe micuța urbe a lui Anton Pann.
Pe strada G-ral Magheru nr. 27 visa-vi de Spitalul vechi al Râmnicului se ridică o impozantă și frumoasă clădire ce găzduiește birourile și locurile de muncă diurnă ai celor peste 45 de angajați ai Casei de Asigurări de Sănătate Vâlcea.
Unitatea a fost înființată în urmă cu 20 de ani ( la 1 ianuarie 1999).
Și așa cum îi stă bine unui contemporan trebuie să aruncăm un arc peste timp și să ne întoarcem în anii 1997 când printr-o Lege cu nr. 145 se înființează CNAS ( Casa Națională de Asigurări de Sănătate).
Tot sub această lege se înființează în fiecare județ Case de Asigurări de Sănătate aflate în subordinea CNAS.
Trebuie să informăm cititorii noștri, că actul normativ actual care reglementează materia asigurărilor sociale de sănătate din România este prevăzut în Legea cu nr. 95/2006 ( În urmă cu 13 ), republicată, cu modificările și completările ulterioare privind reforma în sănătate.
Spațiul tipografic nu ne permite să redăm integral Statutul și Regulamentele de funcționare a acestei importante structuri organizatorice care, în principal coagulează toate forțele și preocupările ale altor ministere care au rolul și importanta sarcină de a asigura și menține o sănătate optimă în rândul celor care locuiesc și trăiesc în acest spațiu Carpato-Danubiano-Pontic.
De fapt acesta este rolul principal al CNAS care împreună cu ceilalți factori, conform legii asigură prin metode și mijloace eficiente sănătatea întregului popor.
Revenind la Casa de Asigurări de Sănătate Vâlcea, nu avem voie și istoria nu ne iartă de a nu reaminti numele celor zece președinți- directori generali care au condus această structură organizatorică pe linie de sănătate de la înființare și până în prezent (1 ianuarie 1999 – 1 ianuarie 2019): Vasilica Zamfirescu, Alexandru Handolescu, Nicolae Popescu, Rodica Mărginean, Constantin Rădulescu, Costică Pleșoianu, Dumtru Hobeanu, Roxana Paraschiv și nu în ultimul rând Alin Voiculeț un excelent președinte- director general care conduce cu înalt simț organizatoric și profesional întrega activitate desfășurată de harnicul colectiv de la Casa de Asigurări de Sănătate Vâlcea.
Fiecăruia dintre ei i se pot rezerva spații mari în acestă prezentare, pe care am dorit-o să fie cât mai succintă pentru modul excelent dar mai ales contribuția majoră care au avut-o la realizarea sarcinilor și obiectivelor majore pe care le-au avut de realizat.
Subliniem faptul că actualul Președinte-director general se găsește la cel de-al doilea mandat plin, iar anterior la încă de două ori președinte cu delegație.
În încheierea acestei scurte informari nu avem voie să trecem cu ușurință peste prezența și contribuția majoră a prezentării harnicului colectiv de cadre care își aduc aportul la realizarea importantelor sarcini și obiective ce le stau în față cât și a doamnei consilier juridic Nicoleta Diaconu, o excelentă interlocuitoare, care mi-a ținut compania într-o emisiune televizată sub genericul ”Vâlcea fără frontiere”.
La mulți ani Casa de Asigurări de Sănătate Vâlcea.

Nicolae Dinescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe