|marți, ianuarie 18, 2022
  • Follow Us!

Zeci de protestatari cer suspendarea medicilor de la Ramnicu Valcea care ar fi diagnosticat și tratat greșit două cazuri grave 

646x404

Zeci de oameni s-au strâns în faţa Prefecturii Vâlcea şi au cerut control de la Ministerul Sănătății la spitalul județean din oraș și suspendarea medicilor anchetați pentru malpraxis, până la finalizarea cercetărilor. În ultimele săptămâni, doi copii internați în spital ar fi fost diagnosticați și tratați greșit. Unul este acum în moarte cerebrală – mentioneaza gds.ro

Copilul de un an și jumătate a fost diagnosticat la Vâlcea cu laringită, iar după ce starea lui s-a agravat, a intrat în comă. A fost adus la București, însă prea târziu şi acum este în moarte cerebrală.

La același spital, unei fetițe de aproape 2 ani nu i s-ar fi pus diagnosticul corect. Avea pneumonie severă, în timp ce medicii din Vâlcea o tratau pentru o simplă răceală.

Oamenii din oraș se tem pentru copiii lor după cele întâmplate. Vor răspunsuri și măsuri.

Reprezentanții spitalului așteaptă rezultatele anchetei înainte de a se pronunța.

Prefectul județului spune că solicitările protestatarilor vor fi trimise la București.

Direcția de Sănătate Publică Vâlcea face o anchetă la spital. Oamenii vor însă ca de aceste cazuri să se ocupe și Corpul de control al Ministerului Sănătății.

Leave a Response