Sparle si soparle, 31.01.2019

miercuri, 30 ianuarie 2019
  • O veste bună! Zilele trecute, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a publicat în noul sistem electronic de achiziții publice două anunțuri de intenție privind atribuirea lucrărilor de proiectare și execuție a unor secțiuni totalizând 68 de kilometri din autostrada Sibiu-Pitești. Unul dintre anunțuri se referă la contractul „Proiectare și Execuție Autostrada Sibiu-Pitești Secțiunea 3, Cornetu-Tigveni”. Secţiunea are o lungime de 37,4 km și se situează pe teritoriul județelor Vâlcea și Argeș. Principalele lucrări pe Secțiunea 3 Cornetu-Tigveni prevăd construirea unui tunel cu o lungime de 1,7 km, a 55 de structuri cu o lungime totală de aproximativ 15,77 km, precum și consolidarea de versanți sau susținere corp autostradă pe o lungime de peste 5.650 de metri liniari. Un alt anunț se referă la contractul „Proiectare şi Execuție Autostrada Sibiu-Pitești secțiunea 1, Sibiu-Boița, Lot 2 şi Secțiunea 2, Boița-Cornetu (km 14+150 - km 44+500)”.

 

  • Foarte mulţi oameni politici din cadrul ALDE Vâlcea, dar şi din conducerea naţională a partidului, o văd pe Iuliana Moise drept o soluţie la şefia filialei judeţene. Despre Iuliana Moise mai spunem că are o îndelungată experienţă politică în bătălii electorale, are mai multe mandate de consilier judeţean, iar în prezent este director la RAR Vâlcea. Se ştie că, la sfârşitul anului trecut, Biroul Politic Naţional al ALDE a aprobat componenţa Biroului Politic Teritorial interimar al organizaţiei de la Vâlcea. Din această structură fac parte, printre alţii: deputatul Ion Cupă - preşedinte; Dumitru Lovin şi Iuliana Moise - vicepreşedinţi. Noua conducere ALDE Vâlcea va asigura buna funcţionare a organizaţiei până la alegerile interne.

 

  • În şedinţa de miercuri, 30 ianuarie 2019, Guvernul a adoptat printre altele proiectul de hotărâre privind aprobarea modelului steagului comunei Perişani, judeţul Vâlcea.

 

  • Prin Hotărârea nr. 1447/2018, Consiliul Superior al Magistraturii a decis delegarea doamnei Valentina Crişan, judecător la Judecătoria Horezu, în funcţia de preşedinte al acestei instanţe. CSM a luat în considerare propunerea preşedintelui Tribunalului Vâlcea, susţinută de preşedintele Curţii de Apel Piteşti şi avizată de Colegiul de conducere al instanţei. Numirea Valentinei Crişan a devenit efectivă începând cu data de 1 ianuarie 2019, până la ocuparea funcţiei prin concurs, dar nu mai mult de 6 luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe