|luni, ianuarie 24, 2022
  • Follow Us!

Sparle si soparle, 10.01.2019 

soparla-cu-volanas
  • Zilele trecute, preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretele privind eliberarea din funcțiile de judecător la Tribunalul Vâlcea a doamnelor Alina Tudosie şi Dorina Mărăscu – pensionare. Tot şeful statului a mai semnat la sfârşitul anului trecut decretul privind eliberarea din funcția de procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea, delegată în cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Pitești a doamnei Carmen Mihaela Vameșu – pensionare, la data de 1 ianuarie 2019. La data de 11 octombrie 2018, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a aprobat pensionarea lui Carmen Mihaela Vameşu, procuror şi fost prim-procuror adjunct la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea.

 

  • Electoratul liberal (atât cât mai este!) trebuie să cunoască „activitatea” celor 4 consilieri locali PNL, care, în şedinţa Consiliului Local de la sfârşitul anului trecut, s-a opus propunerii de aplicare a unor impozite majorate cu 250% la 4 proprietari care şi-au lăsat propriile clădiri… în paragină. Adică, cei patru consilieri liberali – Grigore Crăciunescu, Dumitru Vîlcu, Mircea Poenaru şi Constantin Băzăvan – nu vor aplicarea de către CL a unor măsuri coercitive la unii proprietari care şi-au lăsat clădirile de izbelişte (unele dintre monumente istorice aflate în centrul Râmnicului) şi nu investesc nici un leu în conservarea sau restaurarea respectivelor imobile. Deja, primarul Mircia Gutău a anunţat că vor mai urma şi alţi proprietari care vor fi „amendaţi” cu impozite de 250%, mai ales că a fost pus în dezbatere publică un proiect de hotărâre de CL privind modificarea şi completarea regulamentului privind stabilirea condiţiilor de impunere a supraimpozitării pe clădirile şi terenurile neîngrijite din intravilanul municipiului.

 

  • În noaptea de luni spre marţi, polul frigului din România a fost în nordul judeţului Vâlcea. Marți dimineața cel mai frig a fost la Obârșia Lotrului (Voineasa), -24 de grade, la Sibiu au fost -23, iar la Târgu Lăpuș au fost -22. Și pe 5 ianuarie 2019, au fost -24 de grade, tot la Obârșia Lotrului. Cele mai mari temperaturi din acest an au fost pe 2 ianuarie, când s-au înregistrat la Bacău, Calafat și Tg Ocna.

 

  • Un sut in fund, un pas inainte! Dupa ce a fost tras pe linie moarta, din punct de vedere politic, de Buican, tanarul Bogdan Pistol s-a implicat suta la suta intr-o afacere. Pas cu pas, Pistol a reusit sa construiasca de la zero un business de succes! Il felicitam sincer pentru tenacitate, ambitie, profesionalism si seriozitate!

Leave a Response