In anul 2018, Arhiepiscopia Râmnicului a ajutat material 16.768 persoane

marți, 8 ianuarie 2019

Lucrările ședinței anuale a Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Râmnicului

Marți, 8 ianuarie 2018, Casa Sfântul Ierarh Calinic a găzduit lucrările Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Râmnicului.

Ședința a fost precedată de slujba Sfintei Liturghii săvârșită în Catedrala Arhiepiscopală Sfântul Ierarh Nicolae și de slujba de Te Deum, aducându-se mulțumire lui Dumnezeu pentru toate lucrările înfăptuite în anul care s-a încheiat.

Au fost prezentate în plen, spre examinare şi aprobare, rapoartele de activitate ale sectoarelor administraţiei eparhiale, bilanţul financiar pe anul 2018 şi planul bugetar pentru anul 2019 al Centrului Eparhial.

Membrii Adunării Eparhiale au luat act de amploarea lucrărilor Centrului Eparhial, ale protopopiatelor, parohiilor și mănăstirilor, cu referire la activităţile administrativ-bisericeşti, culturale, misionare, programele social-filantropice și proiectele educativ-religioase cu tinerii desfăşurate în cursul anului 2018.

În anul 2018, în Arhiepiscopia Râmnicului, au beneficiat de ajutoare materiale 16.768 persoane, în valoare totală de 550.060,39 lei. În cadrul proiectului social filantropic ,,Mirro ghiozdano – Ghiozdanul meu”, 150 de copii rromi au beneficiat de ghiozdane și rechizite școlare și încă 100 au primit ghetuțe noi prin proiectul ,,Podema tatipen – Ghetuțe călduțe”. De asemenea, 700 de persoane au beneficiat de pelerinaje sociale, iar 1.200 de persoane au primit articole de îmbrăcăminte și produse alimentare. În cadrul programului ,,Sănătatea rromilor”, 100 de persoane de etnie rromă au participat la programe educative, în vederea dobândirii de comportamente sanogene și adoptării unui stil de viață sănătos. Tot pe plan social, prin cantinele sociale ale celor patru protoierii, 120 de persoane beneficiază zilnic de masa de prânz.

De asemenea, Arhiepiscopia Râmnicului a continuat și în anul 2018 proiectul de susținere a unor tineri cu capacități intelectuale deosebite, oferindu-le burse de studiu pe toată perioada școlarizării. Astfel, 21 elevi au beneficiat de câte o bursă în valoare de 350 de lei/lună, iar 6 studenți au beneficiat de susţinere financiară pentru plata chiriei lunare, în valoare de 250 de euro. Au fost organizate 18 tabere gratuite la mănăstirile din eparhie pentru 365 copii și excursii pentru 150 elevi.

Pe plan cultural, au fost editate 5 cărți, 6 numere ale buletinului eparhial Praxis, 3 numere ale revistei Martyria și un CD audio cu lecturi din Omilia către tineri a Sfântului Ierarh Vasile cel Mare. S-au organizat trei conferințe, șapte simpozioane naționale și internaționale, două lansări de carte, mai multe colocvii pe teme de zidire duhovnicească, precum și nouăsprezece spectacole și manifestări artistice religioase.

În cuvântul de închidere a Adunării Eparhiale, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a subliniat necesitatea intensificării activității pastoral-misionare și social-filantropice în anul 2019, mulțumind, în același timp, membrilor Adunării Eparhiale pentru implicarea lor în rodnicele activități din anul trecut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe