|sâmbătă, ianuarie 22, 2022
  • Follow Us!

Grupo Prévoté pune în circulație 3 vehicule CNG în Franța 

img_cng-1

După ce a investit în logistică în iunie anul trecut, grupul Prévoté a anunțat achiziționarea a trei vehicule care funcționează pe gaze naturale în Franța. Compania s-a bazat pe modelele marca Scania, cu un preț de 115.000 de euro fiecare. “Deoarece toți suntem preocupați de mediul înconjurător și de tranziția energetică, decizia de trecere la CNG a fost o decizie comună pentru doi dintre clienții noștri: obiectivul este să evolueze și să crească împreună”, a declarat Jean-François Prévoté, CEO al Prévoté, într-un comunicat de presă.
Noile unități au efectuat deja livrări în numele companiei Cercle Vert, în Val-d’Oise. “Traseele lor au fost adaptate pentru a asigura trecerea camioanelor în apropierea stațiilor de alimentare, situate în Mitry-Mory și Gennevilliers”, a explicat Prévoté.

Datorită acestei tehnologii, transportatorul are anumite avantaje. Pe lângă reducerea emisiilor de CO2 cu 80% și a particulelor fine cu 70%, “vehiculele alimentate cu gaze naturale pot circula și în zone în care accesul este limitat la alte vehicule”, a anunțat omul de afaceri.

Sursa: http://www.gnvmagazine.com

În România, Denisson Energy, firmă membră a grupului Antares, și Asociația Gazului Natural pentru Vehicule NGVA România dezvoltă proiectul CNG România, care vizează implementarea a 9 stații de alimentare a vehiculelor cu gaz natural comprimat (CNG ) de-a lungul coridoarelor pan-europene.

Proiectul, în valoare de 5,2 milioane de EUR, este derulat în cadrul programului CEF al Agenției pentru Inovație și Rețele (INEA) a Comisiei Europene și este cofinanțat de Uniunea Europeană cu 85% din valoarea acestuia.

Detalii despre proiect și stadiile de implementare puteți găsi accesând www.cngromania.eu.

Notă: Responsabilitatea privind această publicație revine integral autorului. Uniunea Europeană nu este responsabilă pentru modul în care sunt utilizate informațiile publicate.

Antares bun

Leave a Response