Valceanul Veronel Radulescu, avocatul Elenei Udrea: Până în seara asta spuneam că şansele de extrădare sunt foarte reduse. Lucrurile se schimbă

sâmbătă, 6 octombrie 2018

Valceanul Veronel Rădulescu, avocatul Elenei Udrea, a vorbit la Digi24 despre cum este afectată situaţia clientei sale de ultimele declaraţii făcute în această seară de şeful Interpol Costa Rica.

img

 „Instanţa s-a pronunţat pe arestarea preventivă pentru două luni. Faţă de informaţiile pe care le deţineam până în seara asta, punctul meu de vedere era că şansele de extrădare sunt foarte reduse, dar am văzut că lucrurile se schimbă într-un anume fel. Nu ştiu de ce. Impedimentul cel mai important pentru extrădare era copilul din punctul meu de vedere. Am auzit însă un punct de vedere de la Interpol conform căruia nu ar fi un impediment copilul la extrădare şi că ar fi fost un impediment major dacă tatăl ar fi fost costarican.

Sunt însă şi alte impedimente, printre ele aş aminti o discuţie care a mai fost făcută publică cu privire la statutul de refugiat acordat pentru un an. Probabil că în perioada următoare autorităţile se vor pronunţa şi pe cererea de obţinere a statutului de refugiat permanent, aici poate interveni o necunoscută.

Eu îmi doresc ca Elena Udrea să ajungă în ţară şi ea şi-ar dori, dar mi-aş dori ca toate aceste afaceri judiciare să fie soluţionate corect. Şi ea şi-ar dori să îşi crească copilul în ţară”, a spus avocatul.

Potrivit acestuia, extrădarea nu e simplă, în afară de comunicările statului care solicită extrădarea, trebuie să şi justifice foarte bine cererea.

Avem un caz, Sebastian Ghiţă, puţin diferit, a fost şi el reţinut, prezentat instanţei, arestat preventiv, după care instanţa a refuzat cererea de extrădarea”, a exemplificat apărătorul.

El s-a referit la situaţia în care s-ar afla Elena Udrea după trecerea celor 60 de zile de arestare preventivă: „După cele 60 de zile, Elena Udrea va rămâne în Costa Rica, problema se pune în ce situţie juridică se va afla, se va discuta probabil situaţia prelungită”.

Veronel Rădulescu a vorbit şi despre fetiţa Elenei Udrea, care a rămas în grija bunicii – mama Elenei Udrea – şi a tatălui. „Erau de faţă la momentul reţinerii”, a precizat Veronel Rădulescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe