Rechizite dăruite de către Arhiepiscopia Râmnicului la început de an școlar pentru mai mult de 2500 de elevi

miercuri, 17 octombrie 2018

 Din dorința de a preîntâmpina abandonul școlar, determinat în multe cazuri de situația materială precară cu care se confruntă familiile, Arhiepiscopia Râmnicului a oferit rechizite școlare pentru 2564 elevi de elevi, a căror valoare este de 87367 lei.

Activitatea de distribuire a rechizitelor școlare a fost organizată la nivelul fiecărei parohii din dorința ca această activitate să determine o susținere permanentă a elevilor atât în prevenirea abandonului școlar, în situațiile de risc, cât și pentru încurajarea performanței școlare.

Acest proiect social este derulat în fiecare an de parohiile din Arhiepiscopia Râmnicului, în luna septembrie, la începutul anului școlar, având ca obiectiv ajutorarea copiilor în nevoie, pentru a încuraja prezența acestora la școală.

Dezbaterile recente referitoare la educaţia religioasă în şcoli, au constatat, deși nu și-au propus în mod expres acest lucru,  importanţa şi necesitatea intensificării cooperării dintre Familie, Şcoală şi Biserică în domeniul educaţiei.

În acest sens, Arhiepiscopia Râmnicului, prin cele patru protoierii ale sale, oferă burse de studiu, în cuantum de 350 lei/ lună, tuturor elevilor Seminarului Teologic „Sfântul Ierarh  Nicolae” cu media mai mare de 9.00, dar și burse de excelență și burse sociale pentru câțiva elevi din școlile vâlcene.

Proiectele au fost implementate la nivelul fiecărei protoierii din cuprinsul Arhiepiscopiei Râmnicului, fapt ce permite reluarea în cadrul cercurilor pastorale și întrunirilor preoțești a proiectelor de colaborare desfășurate de parohii în parteneriat cu autoritățile locale și instituțiile de învățământ, pentru susținerea copiilor rămași în grija bunicilor sau a rudelor în urma plecării părinților la muncă în străinătate, sau pentru inițierea și dezvoltarea unor programe de educație complementare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe