Cinci kilograme de mercur au curs dintr-un tomberon. Alte 25 de kilograme au fost descoperite duminica trecută

miercuri, 31 octombrie 2018

Update: Poliția a confirmat că este vorba despre mercur. Tomberonul în care a fost găsit se află pe strada Calea lui Traian din Râmnicu Vâlcea.

Polițiștii vâlceni au anunțat că, în această dimineață, au fost sesizați prin SNUAU 112 cu privire la faptul că dintr-o ghenă de gunoi din Râmnicu Vâlcea, de pe strada 1 Mai,  curge un lichid ce pare a fi mercur. Politisti din cadrul Politiei municipiului Râmnicu Valcea, Biroul Arme Explozivi și Substanțe Periculoase și cei de la ISU  s-au deplasat la față locului. A fost  ridicată cantitatea de aproximativ 5 kilograme de  substanță de către lucrătorii ISU. În continuare sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infractiunii de ”Trafic de produse sau substanțe toxice”, însă nu s-a confirmat că ar fi vorba despre mercur.

De asemenea, polițiștii au confirmat că duminica trecută, s-au găsit alte 25 de kilograme de mercur, în zona Ostroveni din Râmnicu Vâlcea.

Potrivit polițiștilor, la data de 14 iulie, într-un tomberon din zona Ostroveni a fost găsita cantitatea de 25 de kg de substanta ce parea a fi mercur, ridicata de reprezentanți ai ISU Vâlcea. S-a deschis un dosar penal în care se fac cercetari sub supravegherea procurorului, existand mai multe piste in acest moment. Pentru a nu periclita ancheta, nu au fost date anterior publicitatii aceste date. Substanta a fost confirmata ca fiind mercur.

Sursa: gds.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe