Acum poţi opta pentru o Skoda Octavia Combi, pusă pe gaz direct din uzină

marți, 2 octombrie 2018

 

Skoda își completează gama de vehicule ecologice care pot rula inclusiv pe bază de gaz natural comprimat (CNG). Noua Skoda Octavia G-TEC se mândrește cu un motor TSI de 1.5 litri mai puternic, cu 130 de CP, alături de trei rezervoare care pot asigura o autonomie de până la 480 de km!

 

Noul motor de 1.5 litri de pe Octavia G-TEC dezvoltă 130 de CP, cu 20 PS mai mult decât predecesorul său. Datorită timpului variabil al supapei de admisie, ce funcționează pe baza ciclului Miller, este de asemenea foarte eficient. În modul de rulare cu CNG, emisiile de CO2 sunt reduse și mai mult, cu aproximativ 25% comparativ cu rularea doar pe bază de benzină, alături de un număr mai mic de oxizi de azot și fără emisii de particule. Drept urmare, modelul Skoda Octavia G-TEC respectă standardul EU6d-TEMP, cel mai stringent standard de emisii curente, ceea ce îl face o alternativă ecologică a autovehiculelor care funcționează cu combustibili convenționali.

 

Gazul natural comprimat (CNG) are un conținut de energie mai mare decât benzina sau motorina. Este mai ieftin și arde mai curat și tăcut. Folosirea biogazului din apele uzate, din producția agricolă sau chiar gazul sintetic în loc de CNG ar putea lăsa o amprentă chiar mai favorabilă în mediul înconjurător. Alte îmbunătățiri se pot face atunci când energia din surse regenerabile este utilizată în producția de gaze. Gazul natural acționează astfel ca o punte între combustibilii fosili și mobilitatea electrică.

Mai mult decât atât, un vehicul care funcționează pe bază de CNG este la fel de rapid și ușor de realimentat ca și o maşină consumatoare de benzină sau motorina

Cele trei rezervoare puse la dispoziţie pe acest automobil au o capacitate totală de 17.7 kilograme. Rezervorul poziționat în fața punții spate este din oțel. Celelalte două rezervoare, situate sub compartimentul pentru bagaje, sunt modelate dintr-un material compozit nou care combină siguranța maximă cu greutatea redusă. 

Atunci când este operat numai cu CNG, Octavia G-TEC poate acoperi o autonomie de aproximativ 480 de kilometri. În cazul în care gazul se va epuiza, autovehiculul va trece automat în modul de folosire a benzinei cu cifră octanică 95, folosind cei maxim 11.8 litri care se pot găsi într-un rezervor suplimentar.

Skoda Octavia G-TEC 1.5 TSI este disponibil cu liniile de echipare Active, Ambition și Style, numai în caroserie Combi (break) și vine cu o transmisie DSG cu șapte trepte.

Serviciile online SKODA Connect pentru modelul G-TEC includ, de asemenea, funcţiile Emergency Call and Care Connect. Mai mult, prin aplicația SKODA Connect, de exemplu, şoferul poate vedea de la distanţă şi de pe un telefon restul de gaz şi benzină rămas în rezervoare, dar şi autonomia generală care poate ajunge la peste 1.330 de km!

Preţul de start al maşinii este deocamdată necunoscut. Pentru detalii adresează-te la cea mai apropiată reprezentanţă Skoda.

Sursa : http://autoblog.md/foto-acum-poti-opta-pentru-o-skoda-octavia-combi-pusa-pe-gaz-direct-din-uzina/

 

 

În România, Denisson Energy, firmă membră a grupului Antares, și Asociația Gazului Natural pentru Vehicule NGVA România dezvoltă proiectul CNG România, care vizează implementarea a 9 stații de alimentare a vehiculelor cu gaz natural comprimat (CNG ) de-a lungul coridoarelor pan-europene.

Proiectul, în valoare de 5,2 milioane de EUR, este derulat în cadrul programului CEF al Agenției pentru Inovație și Rețele (INEA) a Comisiei Europene și este cofinanțat de Uniunea Europeană cu 85% din valoarea acestuia.

Detalii despre proiect și stadiile de implementare puteți găsi accesând www.cngromania.eu.

Notă: Responsabilitatea privind această publicație revine integral autorului. Uniunea Europeană nu este responsabilă pentru modul în care sunt utilizate informațiile publicate.

Antares bun

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe