Începutul noului an școlar la Seminarul Teologic „Sf. Nicolae” din Râmnicu-Vâlcea

miercuri, 12 septembrie 2018

 

Luni, 10 septembrie 2018, Seminarul Teologic „Sf. Nicolae” din Râmnicu-Vâlcea și-a redeschis porțile pentru începerea noului an școlar.

Festivitatea de deschidere a cursurilor a debutat prin slujba de Te-Deum, săvârșită pe platoul din fața Seminarului Teologic de către un sobor de preoți și diaconi, consilieri eparhiali și profesori la instituția de învățământ teologic.

La această festivitate au participat delegați ai Primăriei Municipiului Râmnicu-Vâlcea, ai Consiliului Local, ai Inspectoratului de Poliție al Județului Vâlcea și ai Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea.

După slujba de mulțumire, PC Pr. Nicolae Moga, Consilierul administrativ-bisericesc al Arhiepiscopiei Râmnicului a dat citire mesajului Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie adresat atât profesorilor, cât și elevilor și părinților, în care s-a accentuat faptul că părinții, alergând după lucruri prea puțin importante care se vor lua de la noi (Luca X, 42), trebuie să-și găsească mai mult timp pentru a împărtăși iubirea copiilor lor. „Transformările sociale la care asistăm împing părinții și educatorii tot mai departe de copii. Ca părinți trebuie să fim mai aproape de copiii noștri, de visele lor, de nădejdile lor, de dragostea lor și, mai ales, în greșelile lor”. Chiriarhul Râmnicului, în mesajul său, către tinerii seminariști a subliniat și importanța unei bune pregătiri teologice și duhovnicești a acestora: „Avem nevoie de o generație tânără bine educată și învățată, deprinsă cu nevoința rugăciunii, care să țină piept filosofilor lumii secularizate, ca Sfinții Trei Ierarhi, în primele secole”.

Părintele profesor Ștefan Zară, directorul Seminarului Teologic, în cuvântul său, a mulțumit cadrelor didactice pentru efortul pe care l-au depus în anul școlar trecut pentru obținerea unor rezultate optime la examenele finale, ce au făcut ca Seminarul Teologic să se mențină onorabil în ierarhia liceelor din județ. Pornind de la cuvintele psalmistului David, „Pace multă au cei ce iubesc legea Ta şi nu se smintesc. Aşteptat-am mântuirea Ta, Doamne, şi poruncile Tale am iubit” (Psalmul CXVIII, 165-166), părintele director a subliniat necesitatea iubirii și împlinirii poruncilor lui Dumnezeu, prin acestea, prin cuvântul Său, descoperindu-Se Însuși Dumnezeu. „Profesorii, urmând paradigmatic arhiereul, au datoria să învețe cu și întru dreptate cuvântul adevărului, după cum ne rugăm cu toții la Sfânta Liturghie”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe