Sparle si soparle, 09.08.2018

miercuri, 8 august 2018
  • Nici acum, după mai bine de 4 (patru) luni de la producerea unei alunecări de teren ce a afectat drumul judeţean 703F, care duce spre comuna Runcu, nu s-a făcut nici o lucrare de consolidare, fapt ce pune în pericol şi acum singura cale de acces către respectiva localitate. În prezent, se circulă greu, pe un singur sens de mers. În mai multe rânduri, echipe de muncitori de la Regia de Drumuri şi Poduri Vâlcea au venit, au văzut... şi au plecat, fără să execute nici un fel de lucrare. Din cauza ploilor abundente, la începutul lunii martie, drumul judeţean 703F a fost pus în pericol de o alunecare de teren ce s-a activat continuu. Conform Prefecturii Vâlcea, în data de 22 martie 2018, o echipă de specialişti s-a aflat în zonă pentru a face o evaluare, făcându-se un studiu-geotehnic, urmând ca apoi să se facă demersuri pentru obţinerea finanţării de la Consiliul Judeţean Vâlcea. Ceea ce nu s-a mai întâmplat....

 

  • Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat luni, 6 august, decretele de numire în funcția de judecător sau procuror a candidaților declarați admiși la concursul de admitere în magistratură desfășurat în perioada 20 martie - 2 iulie 2018. Din judeţul Vâlcea, Ramona Maria Vălean a fost numită judecător la Judecătoria Brezoi.

 

  • Recent, Consiliul Local al municipiului Râmnicu Vâlcea a decis modificarea HCL nr. 222 din 6 iulie 2018 la obiectivul de investiţie „Sediu Administrativ”, care să găzduiască şi Vama Vâlcea. Prin HCL nr. 222/2018, a fost aprobat studiul de fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiţie „Sediu Administrativ” la valoarea totală de de 15.102.306 lei, TVA inclus (12.986.180 lei fără TVA), din care construcţii-montaj 12.951.412 lei cu TVA (11.163.811 lei fără TVA), numai că, ulterior, proiectantul a comunicat primăriei faptul că, din cauza preluării greşite a unor formule-XLS din tabelele privind devizul general şi devizele pe obiect, valoarea TVA a fost preluată greşit, ceea ce a condus, implicit, la un rezultat eronat la valoarea totală cu TVA a investiţiei. Valoarea totală a investiţiei fără TVA şi valoarea construcţii-montaj fără TVA s-a păstrat neschimbată. Pentru punerea în conformitate, proiectantul a refăcut devizul general şi devizele pe obiecte cu valoarea cotei de TVA de 19%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe