Salariile conducerii executive de la Oltchim au fost DUBLATE anul trecut, probabil în urma rezultatelor financiare bune obţinute de companie. Cel puţin aşa reiese din declaraţia de avere a directorului Victor Avram, care în 2017 a avut un salariu lunar net de circa 200 milioane de lei vechi, faţă de 100 milioane de lei vechi în 2016. Veniturile directorului Oltchim au fost completate de soţia sa: peste 20.000 de euro încasaţi de la Sanmed şi SC Virotehnic SRL (din dividende). În conturi bancare, Victor Avram deţine suma de peste 1,7 miliarde de lei vechi, dar averea „bossului” de la Combinatul Chimic mai cuprinde două terenuri intravilane de 2.100 mp şi un apartament, toate în Râmnicu Vâlcea, plus o maşină Volkswagen Polo.
În urma furtunilor violente şi a ploilor abundente de luna trecută, sute de pomi din Râmnicu Vâlcea (şi nu numai!) au fost doborâţi sau afectaţi şi, de aceea, Primăria şi SC Pieţe Prest SA trebuie să iniţieze urgent un amplu program de plantare de copaci în zonele de unde aceştia au dispărut!
Acţionarii SC Expo Nord Oltenia SA (societate care deţine Centrul de Expoziţii Seaca din Călimăneşti) au decis recent majorarea capitalului social cu suma de 1 miliard de lei vechi pentru a se putea plăti o parte din... datoriile către ANAF şi foştii salariaţi. De la înfiinţare si până în prezent, SC Expo Nord Oltenia SA a acumulat constant pierderi, acest lucru datorându-se şi faptului că nivelul sumelor de exploatare şi întreţinere a obiectivelor administrare este destul de mare. SC Expo Nord Oltenia SA are de recuperat pierderi mari din anii anteriori şi, de asemenea, de achitat o seamă de creanţe către salariaţi, contractanţi şi furnizori de utilităţi. În anul 2015, s-au achitat către foştii salariaţi debite provenite prin executare judecătorescă în sumă de 2,4 miliarde de lei vechi, sume detaliate prin adresa de desfiinţare a popririi cerute Biroului Individual al Executorului Judecătoresc „Deaconu Mihail” în data de 2 octombrie 2017. În acest moment, SC Expo Nord Oltenia SA are datorii totale de peste 1,8 miliarde de lei vechi, din care, către ANAF suma de 620 milioane de lei vechi, drepturi salariale neridicate, în sumă de 800 milioane de lei vechi, şi alte datorii către furnizorii de servicii în sumă de 375 milioane de lei vechi.