Sparle si soparle, 14.06.2018

joi, 14 iunie 2018

Sa moara carcotasii de ciuda: Succes al primarului Mircia Gutau: Sala Sporturilor Traian va trece in administrarea Primariei Ramnicu Valcea. In data de 14.06.2018, ora 13.00, în sala de şedinţă a Primăriei Ramnicu Valcea, va avea loc şedinţa extraordinară aConsiliul Local al municipiului, cu următoarea ordine de zi: Raport și proiect de hotărâre privind solicitarea de preluare a unui imobil din domeniul public al statului și din administrarea Ministerului Tineretului și Sportului – Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Vâlcea (Sala Sporturilor Traian) în domeniul public al municipiului Râmnicu Vâlcea.

 

Probabil ca sunt foarte fericiti parintii unor copii, care de-abia stiu sa citeasca in clasa a IV-a (sa zicem!), cand plozii lor primesc acum, la sfarsit de an, premiul I  cu coronita. Fotografii si felicitari pentru premiantul lui mamica! Si cum sa nu-l premieze doamna invatatoare, cand timp de cativa ani a incasat bani la negru, adica ILEGAL, pentru temele facute la after-scool-ul (din apartament) de la bloc. Zi de zi, dupa scoala, doamna invatatoare pleca acasa, cu aproape jumatate din elevii din clasa. Convenabil pentru parinti, convenabil si pentru copii, ca sa nu mai fie stresati la scoala de doamna. Pretul? Cam vreo 600 de lei/caciula. Bineinteles ca invatatoarea nu are cum sa se ocupe temeinic de cei 10-15 copii, care vor intelege mai tarziu ca si-au furat singuri caciula (si vor trebui sa le multumeasca parintilor!). Amuzant este faptul ca multi dintre acesti copii, de la after-schol-urile de-acasa ilegale ale invatatoarelor, nu stiu la 9-10 ani sa citeasca, dar invatatoarele le dau premiul I…Rusinica!

 

Dacă planul este respins, CET Govora intră în faliment. Planul de reorganizare mentioneaza investiții de peste 152 milioane lei în cei 3 ani de reorganizare pentru respectarea normelor în vigoare privind emisiile poluante, pentru a putea obține autorizația integrată de mediu, fără de care nu va mai putea funcționa. Cea mai importantă este cea care vizează o instalație de desulfurare a gazelor la două cazane pe cărbune, în valoare de peste 115 milioane lei, TVA inclusă. Această lucrare va fi plătită în proporție de 5% în avans, pentru restul urmând a se contracta scrisori de garantare și acreditive bancare. Planul depinde și de succesul programului de vânzări de active al principalului client și debitor, aflat de asemenea în insolvență – combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea. Până la pronunțarea judecătorului sindic, planul trebuie votat de către creditori, adunarea generală a acestora fiind convocată în acest scop pe 28 iunie. CET Govora a intrat în insolvență în urmă cu peste 2 ani, pe 9 mai 2016.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe