Berbesti, orașul din România unde oamenii se tem să iasă seara din casă

miercuri, 13 iunie 2018

 

Orașul din România unde oamenii se tem să iasă seara din casă este Berbești, județul Vâlcea. Bătăile și scandalurile sunt la ordinea zilei iar polițiștii sunt pur și simplu depășiți de situație. Oamenii legi au cerut suplimentarea efectivelor, dar nu au găsit înțelegere la minister. O unitate de jandarmi din Craiova mai patrulează prin oraș, dar nu e suficient, cred locuitorii care sunt terorizați de mai multe găști de rromi – scrie libertatea.ro

Un localnic și-a găsit mașina spartă, cu ușile și geamurile deschise, iar actele din torpedou erau răvășite peste tot. Permisul de conducere l-a recuperat apoi de la o pubelă de gunoi, relatează DIGI24. ”Dimineața am găsit mașina spartă, cu ușile deschise, geamul. Acte răvășite prin mașină. Permisul care l-am găsit a doua zi la ghena de gunoi” povestește Ion Murgu.

 

Localnicii se baricadează în case

Cum se lasă întunericul, oamenii din Berbeşti se baricadează în case. ”Deci eu nu ies. Nu ies” spune un alt localnic.

Primarul se declară și el depășit de situație. În cei zece ani de când conduce localitatea, a făcut nenumărate solicitări la ministerul de interne pentru a cere suplimentarea numărului de polițişti, dar și înființarea unui post de jandarmi. ”Sunteți în evidențe, la viitoarele nu știu ce, vom înființa un post de jandarmi” a povestit Vintilă Chelcea, primarul Berbești cum suna răspunsul de la MAI

Până la urmă, poliția vâlceană a cerut ajutorul grupării mobile de jandarmi din Dolj.

”Din luna mai până în prezent, am desfășurat 6 misiuni în orașul Berbești” a declarat Claudia Niță, purtător de cuvânt Gruparea Mobilă de Jandarmi Craiova”.

Potrivit IPJ Vâlcea, de la începutul anului au fost înregistrate 64 de dosare privind fapte de violență, tâlhării, furturi sau deranjarea liniștii publice în Berbești. În Berbești sunt 20 de polițiști, iar populația este de 5.000 de locuitori.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe