Editura Librex lansează cărțile din colecția Centenarului Marii Uniri la Râmnicu Vâlcea

marți, 15 mai 2018

 

Editura Librex vă invită joi, 17 mai 2018, orele 18.00, la Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul” Vâlcea, la lansarea cărților din Colecția „Centenarul Marii Uniri” – un proiect editorial special al Editurii Librex în Anul Centenar.

La împlinirea unui secol de la Marea Unire din 1918, Editura Librex își propune să publice lucrări în care să se analizeze semnificația istorică a evenimentului. Dorind să aducă propria contribuție la marcarea evenimentului  - Centenarul Marii Uniri – Editura Librex lansează proiectul editorial “Colecția Centenarul Marii Uniri”.

Proiectul editorial constă în elaborarea și publicarea a 12 monografii cu personalitățile care au contribuit la confirmarea noastră ca stat român și la înfăptuirea Marii Uniri din 1918. Fiecărui personalități îi este consacrat un volum, accentul fiind pus pe contribuția adusă la realizarea Marii Uniri, dar și pe contribuția adusă constituirii de stat unitar român. Prima carte din colecția este „Mihai Viteazul”, primul domnitor român care a realizat unirea Țărilor Române, iar ultima lucrare îi este dedicată Regelui Ferdinand, Întregitorul.

În “Colecția Centenarul Marii Uniri” a Editurii Librex au apărut volumele: „Mihai Viteazul”, „Mircea cel Bătrân”, „Radu Negru Vodă, „Petru Cercel” și „Regina Maria”.

La evenimentul dedicat CENTENARULUI MARII UNIRI vor participa:

Cristian Moșneanu, Istoric

Ștefan Dumitrache, Istoric și Director al Muzeului Curtea de Argeș

Ionuț Radu, Editor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe