Activități comemorative și educative pentru cinstirea eroilor neamului în Parohia Orlești

vineri, 18 mai 2018

De sărbătoarea Înălțării Domnului, în bisericile și mănăstirile din Arhiepiscopia Râmnicului au fost comemorați și pomeniți eroii neamului care au luptat pentru libertatea și demnitatea Bisericii și a poporului român.

Parohia Orlești împreună cu Școala Gimnazială Orlești au  organizat o serie de evenimente duhovnicești și educative dedicate cinstirii eroilor neamului, evenimente la care au participat autoritățile locale, doamna Inspector Școlar General Andra Bică, inspectori de specialitate din cadrul ISJ Vâlcea, veterani de război şi credincioşi.

Manifestările au debutat cu slujba de pomenire a eroilor jertfiți pe câmpurile de luptă din toate timpurile şi locurile, săvârșită în biserica parohială de către părintele paroh Alexandru Dragoș, la finalul căreia au fost depuse coroane și jerbe de flori la monumentul eroilor din incinta centrului parohial.

În semn de recunoştinţă și preţuire față de eroii neamului, coordonați de doamna director Mădălina Alexandru, elevii au interpretat cântece patriotice și au prezentat un program artistic menit să păstreze vii faptele de vitejie.

Apreciind modul în care elevii și-au manifestat recunoștința față de valorile autentice  românești prin ansamblul activităților educativ-formative la care au participat, complementare procesului de învățământ, doamna Andra Bică a subliniat că Marea Unire este fapta istorică a întregii naţiuni române realizată într-un elan ţâşnit cu putere din adâncurile conştiinţei unităţii neamului.

Sursa: www.arhiepiscopiaramnicului.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe