Transalpina, o zona de poveste care merita vizitata cel putin odata in viata

vineri, 20 aprilie 2018

 

 

        Calatoriile fac parte din viata fiecaruia dintre noi si trebuie sa fim onesti si sa recunoastem ca tuturor ne face placere sa descoperim locuri si oameni noi. Calatoriile reprezinta modalitati prin care ne putem deconecta complet de la stresul cotidian, astfel ca acesta este unul dintre motivele pentru care ori de cate ori dispunem de cateva zile libere, alegem sa calatorim spre diverse destinatii. Tara noastra ascunde multiple atractii turistice deosebite, dar si peisaje de poveste care te vor uimi fara nicio indoiala, insa acest lucru probabil nu mai reprezinta o noutate pentru nimeni. Zonele montane sunt fara doar si poate locuri unde iti poti gasi in orice moment linistea si relaxarea de care ai atata nevoie dupa o perioada indelungata incarcata cu diverse sarcini zilnice, oboseala si stres.

Transalpina este o zona care anual este vizitata de catre numerosi turisti din intreaga lume dat fiind faptul ca aici se regaseste situata cea mai inalta sosea din Romania. Soseaua Transalpina este situata la o altitudine de 2145, la Pasul Urdele. Practic, la o asemenea altitudine, ai posibilitatea de a atinge la propriu norii. Transalpina insa este o zone unde vei putea regasi diverse peisaje de poveste, numeroase restaurante si pensiuni unde iti vei putea delecta papilele gustative, dar si cateva atractii turistice simbol. Cauti o destinatie inspre care sa calatoresti in aceasta vara? Iata cateva motive pentru care sa vizitezi Transalpina.

 

Regasesti peisaje desprinse parca din povesti.

            Transalpina este o zona montana exceptionala din toate punctele de vedere dat fiind faptul ca aici ai sansa de despoeri unele dintre cele mai fabuloase peisaje naturale. De pe Transalpina vei avea posibilitatea de a vedea cu adevarat ce inseamna frumusetile naturii. Aerul curat, razele palide ale soarelui, precum si verdele de o nuanta deosebita sunt aspectele care desriu cel mai bine aceasta zona atat de impresionanta.

 

Restaurante si pensiuni unde te poti caza si de unde poti gusta din preparate absolut delicioase.

Pe parcursul acestei populare sosele vei avea totodata posibilitatea de a de caza intr-o varietate de locatii, una dintre cele mai importante unitati de cazare din zona fiind Popasul Regelui. Popsasul regelui nu doar ca iti ofera posibilitatea de a regasi cazare pe Transalpina la cele mai avantajoase preturi, insa vei avea in acelasi timp si sansa de a te bucura aici de cele mai delicioase preparate culinare. Restaurantul este unul modern, echipat desigur cu soft pentru restaurant, precum si cu alte lucruri esentiale, astfel ca nu va trebui sa astepti timp indelungat pentru a primi comanda.

 

Atractii turistice devenite un veritabil simbol al zonei.

            Transalpina ascunde totodata si cateva atractii turistice pe care merita sa le vizitezi atunci cand traversezi aceasta zona impresionanta. Lacul Oasa este fara doar si poate un loc unde te vei putea relaxa si unde vei putea admira peisaje de poveste. Manastirea Oasa este un loc unde poti gasi liniste si pace interioara de indata ce alegi sa pasesti inspre acest lacas.

 

       

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe