Sparle si soparle, 16.04.2018

duminică, 15 aprilie 2018
  • Probabil că fostul primar din Dăeşti, liberalul George Popolan, are un „înger păzitor” pentru interimarul său Ciprian Olaru pe la Prefectura Vâlcea sau la Guvern pentru că nu înţelegem de ce cele două instituţii nu au declanşat alegeri parţiale pentru funcţia de primar (la fel cum au fost la Bujoreni şi Vlădeşti) nici după aproape 9 luni de la decizia de revocare din funcţie a lui Popolan luată de către Prefectură. Interesant este însă că liberalul Popolan a fost condamnat în iunie anul trecut de prima instanţă la 3 ani închisoare cu suspendare, pedeapsă menţinută şi la Curtea de Apel Piteşti, care a respins apelul său, însă magistraţii au decis să-i interzică lui Popolan, ca pedeapsă complementară, pe o perioadă de 2 ani, drepturile de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat. Astfel, liberalul George Popolan şi-a pierdut mandatul de primar şi nu mai poate candida până la data de 20 iunie 2019, ca urmare a faptului că decizia a devenit definitivă la Curtea de Apel Piteşti.

 

  • Un vâlcean semnalează că, pe strada Ștrandului, în imediata apropiere a intersecției cu strada Aurelian Sacerdoteanu, se află o trecere de pietoni al cărei marcaj este foarte puțin vizibil. Se face un apel către Primăria Râmnicului să refacă marcajul pietonal în cel mai scurt timp, întrucât acea zonă este tranzitată de foarte multe autovehicule.

 

  • Mai mulţi locuitori din comuna Laloşu sunt nemulţumiţi că ploile şi zăpezile abudente din februarie-martie au luat efectiv... piatra de pe unele uliţe săteşti şi nu s-a făcut nimic pentru remedierea situaţiei. Primaria mai este acuzata că a realizat extinderea reţelei de apă în localitate... pe câmp, după mai multe studii de fezabilitate efectuate de „specialişti”.

 

  • După ce a văzut şi a calculat că este un domeniu extrem de profitabil, patronul firmei As Trans, Mihai Şoavă, a decis să intre pe piaţa construcţiilor de blocuri de locuinţe din Râmnicu Vâlcea. Drept urmare, constructorul Şoavă a obţinut deja certificatul de urbanism de la Primăria Râmnicului pentru ridicarea unui bloc-turn de locuinţe înalt... de 11 etaje, taman pe Splaiul Independenţei nr. 23, investiţie care se ridică conform specialiştilor la suma de 3 milioane de euro. Conform unui raport EFOR, firma As Trans, administrată de Mihai Șoavă, a câștigat în perioada 2012-2016 din contracte peste 15 milioane de euro, în mare parte cu primării din Vâlcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe