Hackerii au dat de belea! Percheziţii la persoane bănuite de fraudă informatică şi spălare de bani

marți, 13 martie 2018

Polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești – Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea, împreună cu procurori ai D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Pitești, au destructurat un grup infracțional organizat ai cărui membri ar fi organizat licitații online în care ar fi oferit fictiv spre vânzare autoturisme, telefoane, dar și alte bunuri, încasând banii, fără a livra produsele. Prejudiciul se ridică la 75.000 de euro.

Polițiștii au efectuat 3 percheziții domiciliare în județele Alba, Sibiu, dar și în orașul Călimănești, județul Vâlcea, într-un dosar penal în care sunt vizate 8 persoane cu vârste cuprinse între 26 și 39 de ani, bănuite de fraudă informatică, constituirea unui grup infracțional organizat și spălare de bani.

În fapt, începând cu anul 2005, persoanele bănuite ar fi organizat licitații online în care ofereau fictiv spre vânzare autoturisme, telefoane, dar și alte bunuri, încasând ulterior banii, fără a livra persoanelor vătămate produsele. Faptele au fost comise în Franța, Austria, Belgia, Marea Britanie și Germania, iar prejudiciul se ridică la 75.000 de euro.
În urma perchezițiilor au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe telefoane, laptopuri, stick-uri, un hard extern și mai multe înscrisuri bancare, iar 3 dintre persoanele bănuite au fost conduse la sediul DIICOT Serviciul Teritorial Piteşti în vederea audierii și dispunerii eventualelor măsuri procesuale.

La aceste activități participă și polițiști din Alba și Sibiu și jandarmi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe