INFRACTORI valceni care au dat ȚEPE în 17 țări pe trei continente!

joi, 1 februarie 2018

O grupare de infractori români a fost desființată de polițiștii de la Criminalitate Organizată, în urma unei acțiuni coordonată de DIICOT. Trei dintre acestia au fost reținuți după ce au dat țepe online în 17 țări. Ei au păcălit oameni cărora le vindeau tot felul de produse pe care nu le aveau pe diferite site-uri comerciale - precizeaza evz.ro

Cu oferete la prețuri generoase, o grupare de infractori români au reușit să dea țepe în 17 țări din Europa, Asia sau Africa. Capii operațiunilor erau  considerați Constantin Daniel Luță, Constantin Marian Gonț şi Robert Claudiu Chiran. Cei trei prezentau la vânzare produse precum telefoane mobile, utilaje agricole, cărucioare de copii sau aparate electrocasnice. În realitate, infractorii cibernetici se ocupau cu postarea de anunțuri fictive pe site-uri de specialitate prin care îi păcăleau pe cei care plăteau prețul cerut pentru bunurile anunțate ca fiind de vânzare.

Concret, transmite DIICOT,  „începând cu luna decembrie a anului 2014, membrii grupului infracţional au introdus pe site-uri specializate anunțuri de vânzare a unor bunuri nedeținute (telefoane mobile, utilaje agricole, cărucioare de copii, aparate electrocasnice) determinând și prin corespondența purtată prin e-mail persoane interesate de achiziționarea acestor bunuri să plătească în conturile bancare deschise în acest scop sume de bani, ulterior nefiindu-le livrate bunurile plătite”.

Din cercetări a reieșit că, în cadrul grupului infracțional organizat, Constantin Daniel Luță „a avut rolul de a racola persoane dispuse să deschidă conturi la unităţi bancare din Polonia, în care urmau să fie virate sume de bani de către persoanele interesate să achiziționeze bunurile la care se refereau anunțurile fictive postate pe site-urile de specialitate”. Sumele de bani virate în aceste conturi au fost transferate către conturi bancare „colectoare” deschise la  unităţi bancare din România de către diferite persoane racolate de cei trei.

„Din cercetările efectuate în cauză a rezultat că inculpaţii Gonț Constantin Marian şi Chiran Robert Claudiu au deschis conturi bancare punând la dispoziția inculpatului Luță Constantin Daniel datele necesare accesului, prin internet banking, în respectivele conturi de unde au fost transferate sumele de bani, precum şi  a datelor conturilor bancare în care au fost transferați banii și a cardurilor atașate acestora prin folosirea cărora au fost efectaute retrageri de numerar de la ATM-uri”.

Anchetatorii precizează că „membrii grupării au  prejudiciat persoane din Marea Britanie, Franța, Spania, Italia, Portugalia, Cehia, Slovacia, Slovenia, Germania, Coreea de Sud, China, Israel, Arabia Saudită, Regatul Hașemit al Iordaniei, Belgia, Norvegia și Rusia”. Prejudiciul este de peste 72.000 de euro. Reținuți, miercuri, pentru 24 de ore de către procurorul de caz al DIICOT Pitești, Constantin Daniel Luță, Constantin Marian Gonț şi Robert Claudiu Chiran sunt prezentați, astăzi, în fața Tribunalului Argeş cu propunere de luare a măsurii arestării preventive, pe o durată de 30 de zile, fiind acuzați de constituire a unui grup infracţional organizat, complicitate la fraudă informatică în formă continuată şi spălare a banilor în formă continuată.

Sub coordonarea procurorului DIIICOT,  ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești au efectuat, miercuri, 14 percheziții domiciliare, în județele Argeș, Vâlcea, Teleorman și Olt, ocazie cu care  au fost ridicate 3 laptopuri, 2 HDD-uri, 6 telefoane mobile, 6 cartele SIM, 4 memory-stick-uri, o tabletă, un token, un card bancar, 2.300 de euro și 7.500 de lei.

La acțiune au participat și ofiţeri de poliţie din cadrul structurilor de combatere a criminalității organizate Vâlcea și Teleorman, luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș, precum și jandarmi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe