O adolescentă în vârstă de 16 ani, aflată într-un centru de plasament din Vâlcea, şi-a obligat colegele să se prostitueze pentru ea timp de doi ani.

Adolescenta a ajuns în Centrul 'Ana' din Râmnicu Vâlcea după ce a fost abuzată fizic de familie.

La rândul ei, fata s-a manifestat violent atât faţă de personalul centrului de plasament, cât şi faţă de colege.

Imediat după ce a ajuns în centrul de plasament, tânăra a pus bazele unei adevărate reţele de prostituate.

Potrivit angajaţilor centrului, adolescenta şi-a ameninţat colegele cu bătaia şi astfel, în intervalul 2016 - 2018, a obligat mai multe minore cu vârste cuprinse între 14 şi 16 ani, să se prostitueze pentru ea.

Adolescenta din Valcea si-a obligat colegele din centrul de plasament sa se prostitueze

"Din ce au declarat minorele, se pare că au fost şi agresate fizic pentru că ele refuzau să mai meargă şi atunci ea recurgea la forţă", a declarat Jana Diaconu, directorul executiv adjunct al DGAPSC Vâlcea.

Tot adolescenta era cea care le făcea rost de clienţi colegelor sale din centrul de plasament.

Conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vâlcea susţine că a sesizat Poliţia în luna martie a anului trecut despre comportamentul tinerei.

Poliţiştii au deschis o anchetă, iar ofiţerii de la Investigaţii Criminale au filat-o mai mult timp, descoperind astfel că adolescenta de 16 ani era proxeneta colegelor ei.

Reţinută de Poliţie şi prezentată de procurori cu propunere de arestare, copila a fost plasată de judecători sub control judiciar pentru 60 de zile în acelaşi centru în care locuiesc şi victimele sale.

Pentru că şi-a recunoscut faptele, magistraţii au considerat că nu se impune ca adolescenta să fie arestată preventiv.

Sursa: observator.tv